2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Érd

Cipősdobozok az Arénában

Két helyen gyűjtenek Érden cipősdobozokban ajándékokat december 9-től a „Szeretetcsomag” elnevezésű akció keretében.

A cél az, hogy rászoruló gyerekeknek szerezzenek karácsonyra örömet – hangsúlyozta Pulai Edina képviselő. Az pedig a szervezőnek szerzett örömet, már az elején, hogy többen csatlakoztak az akcióhoz. Segít a városi vezetés, az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. például kis faházat bocsátott rendelkezésre a Stop Shop mellett. Így már két helyen lehet gyűjteni; az eredeti helyszínen, az Érd Arénában december 9. és 16. között 8 és 20 óra között, a faházban pedig 9-én, 10-én és 16-án 9 és 17 óra között. Segítenek az érdi kézilabdázók, önkéntesek, támogatók is, az Érdi Család- és Gyermekjóléti Központ pedig az összegyűlt ajándékok eljuttatását vállalta a rászorulóknak.


A dobozokba játékokat, édességet, iskolaszereket és gyerekkönyveket várnak – röviden: mindenfélét, amire egy gyereknek szüksége lehet. Két dologra külön is felhívta a figyelmet a képviselő asszony. Az egyik: ne tegyenek a dobozokba az adományozók romlandó élelmiszert, ha pedig gyümölcsöt hoznak, azt csomagolják külön és úgy adják át a gyűjtőhelyen. A másik kérés: nem fontos különösebben díszes csomagolással ellátni a dobozokat, de sokat segít, ha ráírják, hogy milyen korú és milyen nemű gyereket kívánnak megajándékozni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.