EUR: 323,58 Ft
CHF: 277,37 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Civil szervezetek a migrációs politika megváltoztatásért tüntettek Brüsszelben

Több civil szervezet támogatásával a belga Nemzeti Fejlesztési és Együttműködési Központ (CNCD) nevű szervezet felvonulással egybekötött megmozdulást tartott Brüsszelben a belga és az uniós migrációs politika felülvizsgálatáért szerdán.

Az uniós intézményeknek is otthont adó brüsszeli városnegyedben – szemtanúk szerint mintegy ezer fő részvételével – tartott megmozdulás szervezői hangsúlyozták: “másik Európát akarnak”, ugyanis az Európai Unió jelenlegi politikája temetővé változtatja a Földközi-tengert.


Úgy értékelték, hogy az uniós hatóságok más intézkedések mellett a határőrség erősítésével és a líbiai tengerparti őrség támogatásával visszatartják vagy visszatoloncolják az afrikai bevándorlókat, ezzel fogságba és a rabszolgaságba kényszerítve őket.

Mindezzel pedig az Ezrópai Unió megsérti a menedékkérelemhez való jogot és az általa képviselt alapvető értékeket – tudatták.


A civil szervezetek és szimpatizánsaik követelései szerint szabad belépést kell engedélyezni azoknak, akik Európába kívánnak jönni, ehhez biztonságos útvonalakat kell biztosítania. Hangsúlyozták: minden ember számára lehetővé kell tenni, hogy tisztességesen tudjon ott élni, ahol akar. Véleményük szerint meg kell szüntetni az egyenlőtlenségeket, azonos jogokat kell biztosítani minden Európában tartózkodó ember számára, továbbá azonnal be kell szüntetni a határokon tapasztalt erőszakot.

Az Európai Unió migrációs politikája nem éri el a kívánt hatást, ugyanis a migránsokról terjesztett hamis hírek közvetve a nacionalista, populista és euroszkeptikus erőket támogatják. Meg kell szüntetni az előítéleteket, és tárgyilagos, építő jellegű párbeszédet kell kezdeni a bevándorlókról – húzták alá a szervezők.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Én vagyok Bruce Lee!

  Én vagyok Bruce Lee!

  A 8 éves Ryusei Imai bármennyire is hihetetlen, de kisbaba kora óta rajong a legendás Bruce Lee-ért. A japán kisfiú eltökélt szándéka, hogy egyszer olyan híres és hatalmas harcművész lesz, mint példaképe, ezért naponta több órát edz és tanul, na és persze a “kis sárkány” filmjeit is rongyosra nézi.

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.