2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XI.kerület

Családok a koraszülöttekért

A Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárán 2,1 millió forint gyűlt össze, amelyet a szervező Fiatal Családosok Klubja nevében Király Nóra alapító adott át a koraszülött kisbabák és családjaikért dolgozó Melletted a Helyem Egyesületnek.

– Büszkék vagyunk, hogy sikerült ráirányítanunk a figyelmet a civil szféra erejére, és megmutatnunk, hogy összefogással, kitartó munkával az elérhetetlennek tűnő célok is valóra válhatnak. Az összegyűlt adományból a támogatott szervezet segítségével több magyarországi kórház koraszülöttosztályára lesz lehetőségünk eljuttatni a koraszülött kisbabákat és édesanyjukat segítő eszközöket, amelyekkel megkönnyíthetjük a kórházban töltött napokat a családok számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.