EUR: 326,60 Ft
CHF: 280,51 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Dunaújváros

Csoportelsőként jutottak tovább

Mindhárom mérkőzését megnyerte az Euroliga selejtezőjében a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata, amely csoportelsőként jutott tovább a nemzetközi sorozatban. Mihók Attila tanítványai két görög és egy francia csapatot utasítottak maguk mögé a Fabó Éva Sportuszodában. 

A francia Lille együttese ellen kezdte az Euroliga dunaújvárosi fordulójának találkozóit a dunaújvárosi női vízilabdacsapat. A hazai pálya, úgy tűnt, inkább „doppingolja”, mintsem kényszeredetté teszi az egyetemistákat, akik már az első negyedben 5-0-ra elhúztak francia vetélytársaiktól. A második felvonás azonban nem úgy sikerült, ahogyan azt a vendéglátók elképzelték, hiszen a Lille egy 4-0-s negyedet produkálva egy gólra felzárkózott. Jót tett azonban az ötperces nagyszünet a hazaiaknak, akik a harmadik játékrészben ismét magukhoz ragadták a vezetést, az utolsó etapban pedig összesen négy gólt szereztek úgy, hogy egyet sem engedtek a galloknak, így végül 12-5-ös sikernek örülhettek a nemzetközi megmérettetés első mérkőzésén.


Mindhárom mérkőzésén jó formát hozott a DUE

A háromnapos viadal második napján a görög Glyfada ellen ugrottak vízbe Gurisatti Grétáék. A hellén együttes csak az első játékrészben tudta közel tartani magához a DUE együttesét, amely ekkor még „csak” 4-2-es előnyt dolgozott ki, ám a folytatásban már végig uralta a játékot: a második negyedben négy gólig jutottak a dunaújvárosiak, míg a görög együttesnek egyszer sem sikerült mattolnia a hazai kapust, a félidő után pedig egy 7-1-es roham után a harmadik negyedben már eldőltnek látszott a találkozó. A hajrára sem engedtek azonban ki Szilágyi Dorottyáék, akik végül 18-4 arányú sikernek örülhettek.

A harmadik napon a görög  NC Vouljagmeni volt a dunaújvárosiak ellenfele, és mivel ez a meccs döntött a csoportelsőségről, nagy csatára volt kilátás a Fabó Éva Sportuszodában. A „küzdő” felek nem is okoztak csalódást a kilátogatóknak: az első játékrész végén 6-6-os döntetlen állt az eredményjelzőn, ami mutatja, milyen elszántan játszottak a csapatok. A következő negyedben ugyan két góllal sikerült ellépnie a DUE- Maarsk Graphics csapatának, de a nagyszünet után csak az eredmény változott, a kétgólos különbség nem (10-8). Maradt tehát izgalom a záró játékrészre, ekkor azonban már nem bízták a véletlenre a pontok sorsát a vendéglátók, és 14-10-es győzelmet aratva bebiztosították elsőségüket és természetesen a továbbjutást az Euroliga selejtezőjének „B” csoportjában.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.