EUR: 322,38 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

Csúcson a Fidesz, zuhan a Jobbik és az MSZP

Rekordmagas, 57 százalékos a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók körében – derül ki a Republikon Intézet felméréséből.

A kormánypárt az októberi – szintén rekordnak számító – 54 százalékát fejelte meg novemberben három százalékkal. A Jobbik július óta folyamatosan veszít népszerűségéből, jelenleg 13 százalékon áll Vona Gábor pártja. Az MSZP május óta van zuhanórepülésben van, és bár októberben egy kicsit tudtak erősödni (12 százalék), most ismét a szeptemberi mélyponton (11 százalék) vannak.


A parlamentbe még az LMP és a DK jutna be 6-6 százalékkal. Hasonlóak a számok az Idea intézetnél: náluk a Fidesz 42, a Jobbik pedig 15 százalékon áll a biztos pártválasztók körében. Érdekesség, hogy az Idea szerint Gyurcsány Ferenc DK-ja (11 százalék) megelőzte az MSZP-t (10 százalék), az LMP pedig 7 százalékon áll.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.