2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb X.kerület

Digitális fejlesztés a kerületi iskolákban

Hatalmas informatikai korszerűsítést hajt végre a kormány a budapesti és Pest megyei iskolákban, ahol összesen húszezer számítógép és laptop, valamint hétezer projektor segíti hamarosan a diákok és a tanárok munkáját. Kőbányára is szép számban jutott az eszközökből.

A X. kerület tizenhat köznevelési intézménye összesen 381 asztali számítógépet és monitort, 173 laptopot és 173 projektort vehetett át karácsony előtt. A korszerű gépeket a Szent László Gimnáziumban György István kormánymegbízott, Kovács Róbert polgármester és Varjúné dr. Fekete Ildikó tankerületi vezető adta át az iskolaigazgatónak.


Kovács Róbert polgármester le is tesztelte a készülékeket

György István felhívta a figyelmet, hogy soha nem látott mértékű fejlesztést hajt végre a kormány az iskolákban, amelynek során a központi régió 650 iskolájába összesen 6,2 milliárd forint értékben szereztek be eszközöket hazai forrásból. Mint mondta, az oktatás stratégiai ágazat, amelyet az átalakítások után mára nyugodtabb időszak és a kibontakozás jellemez. Kovács Róbert polgármester hangsúlyozta, Kőbánya továbbra is igyekszik támogatni a kerület közoktatási rendszerét. Emlékeztetett, a gyerekek mindennapjainak részei az informatikai eszközök, és mára elképzelhetetlen nélkülük az oktatás.

Ez csak a kezdet, jövőre tabletek és széles sávú internet is érkezik

– Egyszerre ilyen mennyiségű eszköz érkezésére régen volt példa – hangsúlyozta a tankerület vezetője, aki hozzátette, tavasszal tabletek beszerzésével és a széles sávú internet kiépítésével folytatódnak a fejlesztések. A gimnázium igazgatója, Sárkány Péter pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a gépek  a legkorszerűbb technikát képviselik. Kiemelte: a projektorok a szemléltetésben, élményszerű munkában segítik a pedagógusokat, a szaktantermekben elhelyezett számítógépeket pedig a kiscsoportos projektmunkák során is használhatják a diákok.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.