2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Eger

Díjazták a Heves megyei állatvédőket

Negyedik éve adja át a Macskaárvaház Alapítvány a Szent Gertrúd Díjat azoknak az állatvédő közéleti vagy magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, akik egész évben igen sokat tettek az állatok boldogulásáért.

Két éve állandó állatvédelmi apropót jelent a Kápolnán létesült Macskaárvaház, hiszen rengetegen tették bele fizikai, anyagi vagy eszközbeli segítségüket, legyen szó országgyűlési képviselőkről, polgármesterekről, sportolókról, vállalkozókról, civil szerveződésekről. Ennek köszönhetően ma már egy igen modern, sokrétű feladatot ellátó helyről beszélhetünk a Macskaárvaház tekintetében, ahol nyugodt körülmények között gyógyulhatnak a cicák.


Ebben az évben az egyik budapesti bevásárlóközpontban adta át a Szent Gertrúd Díjakat Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke és Kiss Norbi Európa-bajnok kamionversenyző, az alapítvány kuratóriumi tagja, amelyet két személy és egy civil szervezet kapott meg. Az átadáson részt vett a Macskaárvaháznak otthont adó Kápolna település polgármestere, dr. Berecz Kálmán is. A díjazottak: a civil szervezet kategóriában a Régi Járművek Egri Egyesülete, annak elnöke, Györe Tamás vette át az elismerést, akik egész évben rengeteget tettek a kápolnai állatokért, robogót adományoztak, veteránjármű-kiállítást szerveztek az árvaháznál.

Bóday Pál, dr. Berecz Kálmán, Györe Tamás, Horváth László, Kovács Attila és Kiss Norbi az átadáson

Mint arról a Lokálban is beszámoltunk, megkapta az elismerést Horváth László, Gyöngyös és térsége országgyűlési képviselője is, aki egyben a Kincsem – Nemzeti Lovas Programért felelős miniszterelnöki megbízottja is. Ebből következik, hogy már eleve nagy állatbarát a képviselő, azonban idén megmutatta, hogy nemcsak a lovak tekintetében, de az apróbb, elesettebb kisállatok mellett is kiáll: eledellel, egyéb adománnyal segítette a kápolnai cicák boldogulását.


Nem tett másként Kovács Attila egri vállalkozó sem, aki – autószerviz-tulajdonosként – szintén robogóval és más adományok gyűjtésével állt ki a fontos cél érdekében a Macskaárvaház lakói mellett.

– Az elismerések átadása mellett ötleteket is merítettünk a díjazottjainktól. Horváth László az az ember, aki meghonosította hazánkban a lovas terápiát, ezt a cicákra is szeretnénk adaptálni, hiszen minden állat fontos lehet egy beteg/idős ember vagy akár egy magatartászavaros gyermek tekintetében. Az idei díjátadás egyébként sohasem látott érdeklődés mellett zajlott, 20 ország macskatenyésztői, állatbarátai voltak jelen, úgyhogy nagyon büszkék vagyunk az elért eredményekre, a támogatóinkra, és ezúton is köszönjük a sok segítséget – részletezte Bóday Pál kuratóriumi elnök az átadás körülményeit.

Kapcsolódó Cikkek