EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Győr

Egész adventben vár a jótékonysági faház

Ahogy az már évek óta lenni szokott, az adventi vásárral együtt a jótékonysági faház is várja a segíteni vágyókat. Számos civil szervezet képviselteti magát a karácsony eljöveteléig.

A szokott helyen, a Széchenyi tér Czuczor Gergely utcai sarkánál vár mindenkit a jótékonysági faház, amelynek megnyitóján Fekete Dávid alpolgármester köszöntötte a megjelentetek, de ott voltak a történelmi egyházak képviselői és Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője is.


Sütő Csaba a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője és Fekete Dávid, a támogatást átadásakor (b.-j.)
Fotó: O. Jakócs Péter

– Ezekben a hetekben többet gondolunk a rászorulókra, a bajban lévőkre, így a jótékonysági faháznál mindenki segíthet, aki szeretne és módja van rá – kezdte Fekete Dávid. – Szinte minden egyes nap más és más civil szervezet képviselteti magát, az adományozókat pedig mindennap forró teával várják egy kis beszélgetésre is. A város vezetőivel és az önkormányzatok képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők – mondta el az alpolgármester, majd Sütő Csabához fordult, hogy átadja azt a 100 ezer forintot jelképező táblát, amellyel a város segíteni kívánja a hajléktalanok ellátását.

– Köszönjük, hogy ismét segítséget nyújt a város – reagált Sütő Csaba. – Az elmúlt napok időjárása ismét emlékeztetett minket, hogy tél van, s nagyon komolyan helyt kell állnunk a hajléktalanellátásban, ami energia és pénz is. Így nagyon köszönjük a segítséget a városnak és mindenkinek, aki szívén viseli a sorsukat. Ezekben az időkben még inkább gondot kell fordítanunk a lelki törődésre is, nem csak a fizikai ellátásra – zárta a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője.


Rengeteg finomság várta a segíteni akarókat a Jóságsüti Vásáron, amelynek helyszíne a jótékonysági faház volt
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezt követően a történelmi egyházak vezetői megáldották a jótékonysági faházat, s Isten segítségét kérték a rászorulók megsegítésére, illetve köszönetet mondtak mindazoknak, akik bármely módon segítő kezet nyújtanak az elesetteknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.