EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,52 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Győr

Egész adventben vár a jótékonysági faház

Ahogy az már évek óta lenni szokott, az adventi vásárral együtt a jótékonysági faház is várja a segíteni vágyókat. Számos civil szervezet képviselteti magát a karácsony eljöveteléig.

A szokott helyen, a Széchenyi tér Czuczor Gergely utcai sarkánál vár mindenkit a jótékonysági faház, amelynek megnyitóján Fekete Dávid alpolgármester köszöntötte a megjelentetek, de ott voltak a történelmi egyházak képviselői és Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője is.


Sütő Csaba a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője és Fekete Dávid, a támogatást átadásakor (b.-j.)
Fotó: O. Jakócs Péter

– Ezekben a hetekben többet gondolunk a rászorulókra, a bajban lévőkre, így a jótékonysági faháznál mindenki segíthet, aki szeretne és módja van rá – kezdte Fekete Dávid. – Szinte minden egyes nap más és más civil szervezet képviselteti magát, az adományozókat pedig mindennap forró teával várják egy kis beszélgetésre is. A város vezetőivel és az önkormányzatok képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők – mondta el az alpolgármester, majd Sütő Csabához fordult, hogy átadja azt a 100 ezer forintot jelképező táblát, amellyel a város segíteni kívánja a hajléktalanok ellátását.

– Köszönjük, hogy ismét segítséget nyújt a város – reagált Sütő Csaba. – Az elmúlt napok időjárása ismét emlékeztetett minket, hogy tél van, s nagyon komolyan helyt kell állnunk a hajléktalanellátásban, ami energia és pénz is. Így nagyon köszönjük a segítséget a városnak és mindenkinek, aki szívén viseli a sorsukat. Ezekben az időkben még inkább gondot kell fordítanunk a lelki törődésre is, nem csak a fizikai ellátásra – zárta a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője.


Rengeteg finomság várta a segíteni akarókat a Jóságsüti Vásáron, amelynek helyszíne a jótékonysági faház volt
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezt követően a történelmi egyházak vezetői megáldották a jótékonysági faházat, s Isten segítségét kérték a rászorulók megsegítésére, illetve köszönetet mondtak mindazoknak, akik bármely módon segítő kezet nyújtanak az elesetteknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.