2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Abszurd a Magyarország ellen kezdeményezett kvótaper

Abszurdnak tartja az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az Európai Bizottságnak (EB) azt a lépését, hogy az Európai Bíróság elé citálja a kötelező betelepítési kvóta elutasítása miatt Magyarországot.

Kovács István hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ezzel a lépéssel az EB nagyon nehéz helyzetbe hozta a bíróságot. Ugyanis arra nehéz lesz indoklást találni, hogy a bíróság egy olyan kötelezettség, ebben az esetben a kötelező betelepítési kvóta miatt marasztaljon el egy tagállamot, amelynek a végrehajtási hatálya már korábban, szeptemberben lejárt.


Vagyis, ha a bíróság el is marasztalja Magyarországot, a döntés végrehajtását akkor sem tudja elérni – magyarázta.

Arról is szólt: az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgársági jogi és igazságügyi (LIBE) bizottságának a magyarországi demokrácia helyzetét vizsgáló múlt csütörtöki meghallgatásán kiderült, hogy alapvető világlátási különbség van képviselők és képviselők, valamint képviselők és kormányok között.


Az egyik oldalon a Soros György által támogatott nyílt társadalom barátai, vagyis azok állnak, akik szerint a migráció jelenti a megoldást Európa problémáira. A másik oldalon pedig azok, aki a józan észt képviselik és azt állítják, hogy a migráció veszélyezteti az európai kultúrát, ezért fel kell ellene lépni – mondta az elemző.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

 • Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók, az élelmiszerek kettős minőségére megoldást kell találni, az ugyanis aláássa az állampolgárok bizalmát, és gyengíti a belső piacot – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos egy szerdai brüsszeli konferencián.