EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,76 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Abszurd a Magyarország ellen kezdeményezett kvótaper

Abszurdnak tartja az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az Európai Bizottságnak (EB) azt a lépését, hogy az Európai Bíróság elé citálja a kötelező betelepítési kvóta elutasítása miatt Magyarországot.

Kovács István hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ezzel a lépéssel az EB nagyon nehéz helyzetbe hozta a bíróságot. Ugyanis arra nehéz lesz indoklást találni, hogy a bíróság egy olyan kötelezettség, ebben az esetben a kötelező betelepítési kvóta miatt marasztaljon el egy tagállamot, amelynek a végrehajtási hatálya már korábban, szeptemberben lejárt.


Vagyis, ha a bíróság el is marasztalja Magyarországot, a döntés végrehajtását akkor sem tudja elérni – magyarázta.

Arról is szólt: az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgársági jogi és igazságügyi (LIBE) bizottságának a magyarországi demokrácia helyzetét vizsgáló múlt csütörtöki meghallgatásán kiderült, hogy alapvető világlátási különbség van képviselők és képviselők, valamint képviselők és kormányok között.


Az egyik oldalon a Soros György által támogatott nyílt társadalom barátai, vagyis azok állnak, akik szerint a migráció jelenti a megoldást Európa problémáira. A másik oldalon pedig azok, aki a józan észt képviselik és azt állítják, hogy a migráció veszélyezteti az európai kultúrát, ezért fel kell ellene lépni – mondta az elemző.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.