2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Egy napon belül két oroszlánfóka-támadás történt

Huszonnégy órán belül két súlyos oroszlánfóka-támadás is történt a San Franciscó-i öbölben, a területet le is zárták a látogatók előtt – közölte a Golden Gate National Park Service (NPS).

A parkszolgálat Twitter-bejegyzése szerint az Aquatic Park-öböl még hétfőn is le lesz zárva, mivel “jelentések érkeztek egy agresszív tengeri emlősről, amely megharapott néhány úszót”.


Egy illetékes szerint pénteken az ágyéka környékén harapott meg egy férfit egy oroszlánfóka. Az úszó nagyon súlyos sérülést szenvedett, és azonnal kórházba kellett szállítani.

Huszonnégy órán belül ez volt a második eset a népszerű öbölben, ahol csütörtökön a jobb felkarján harapott meg egy oroszlánfóka egy férfit, aki az Aquatic Park területén kívül úszott. A rendőrség szerint a férfi sok vért vesztett, és miután a helyszínre elsőként kiérkező hatóságok ellátták, kórházba vitték.

A Golden Gate NPS figyelmeztetéseket helyezett ki a strandon. A parkszolgálat emberei szerint az oroszlánfóka-támadások nagyon ritkák. Utoljára nagyjából 11 évvel ezelőtt történt hasonló eset.

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint az oroszlánfókák viselkedése kiszámíthatatlan, az állatok hamar agresszívvá válnak, ha megzavarják őket, betegek vagy a borjaikat védik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.