EUR: 318,57 Ft
CHF: 284,24 Ft
2019. március 27., szerda
Hajnalka

Külföld

Elefánton érkezett a Télapó a gyermekekhez

Elefántokon érkezett a Télapó a gyermekekhez pénteken egy thaiföldi városkában.

A Bangkoktól 80 kilométerre északra fekvő ősi város, Ajutthaja egyik iskolájának udvarára négy elefánton vonultak be a Télapónak öltözött elefántgondozók. Az állatokat is felöltöztették piros és fehér színű takarókkal és ők voltak azok, akik gondozóik segítségével ormányukkal átadták az ajándékokat a több ezer gyermeknek, akik örömünneplésben törtek ki.

Az elefántok műsorral is kedveskedtek a gyerekeknek, táncoltak nekik, sőt még képeket is festettek – mondta el Ittipan Karvmalai, a helyi elefántmenhely vezetője.

A karácsonyi ajándékozás a helyi gyerekeknek régi szokás és az állatmenhely már egy évtizede maga szervezi az ünnepséget.

Bár Thaiföldön az emberek többsége buddhista, az ország nyitott más vallások ünnepeire, a karácsony közülük az egyik legnépszerűbb.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghódítják a világot a magyar divattervezők

    Meghódítják a világot a magyar divattervezők

    Hatalmas érdeklődés övezte, és rendkívül pozitív visszajelzések követték a magyar kollekció bemutatóját a Milánói Divathéten. Nyolc magyar tervező egy magyar-olasz együttműködés keretében utazott a rendezvényre, amit több hónapos munka előzött meg, a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjában.

  • 30 éves az Exxon Valdez-katasztrófa

    30 éves az Exxon Valdez-katasztrófa

    Az alaszkai Vilmos herceg-szorosban 1989. március 24-én a zátonyra futott az Exxon Valdez teherhajó, amelynek rakományából 42 millió liter olaj ömlött a tengerbe.