2018. október 24., szerda
Salamon

Külföld

Elefánton érkezett a Télapó a gyermekekhez

Elefántokon érkezett a Télapó a gyermekekhez pénteken egy thaiföldi városkában.

A Bangkoktól 80 kilométerre északra fekvő ősi város, Ajutthaja egyik iskolájának udvarára négy elefánton vonultak be a Télapónak öltözött elefántgondozók. Az állatokat is felöltöztették piros és fehér színű takarókkal és ők voltak azok, akik gondozóik segítségével ormányukkal átadták az ajándékokat a több ezer gyermeknek, akik örömünneplésben törtek ki.

Az elefántok műsorral is kedveskedtek a gyerekeknek, táncoltak nekik, sőt még képeket is festettek – mondta el Ittipan Karvmalai, a helyi elefántmenhely vezetője.

A karácsonyi ajándékozás a helyi gyerekeknek régi szokás és az állatmenhely már egy évtizede maga szervezi az ünnepséget.

Bár Thaiföldön az emberek többsége buddhista, az ország nyitott más vallások ünnepeire, a karácsony közülük az egyik legnépszerűbb.

Kapcsolódó Cikkek

  • Dicsérték Orbánt az angolok

    Dicsérték Orbánt az angolok

    Az angol Daily Mail című bulvárlap is beszámolt arról, hogy a magyar kormány beszüntette a gender-szakot az egyetemeken. A portál szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort és hogy-hogy nem a Soros-egyetem közleményét idézi a kérdésben, viszont az angol kommentelők kiállnak a magyar kormány döntése mellett.

  • Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvan évvel ezelőtt “látták meg a napvilágot” egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben.