2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Békéscsaba

Elindult a karácsonyi készülődés

A Jézus Szíve Római Katolikus Templom és a Jaminai Evangélikus Templom közösségei már több mint egy évtizede szervezik meg közösen az ökumenikus advent programjait Békéscsabán – ez az összefogás pedig idén is folytatódik.

Az első adventi hétvége talán leginkább várt programja a karácsonyfa-díszítő verseny volt, amelyre ebben az évben is sok csapat jelentkezett. A szervezők kérése, hogy csak saját készítésű és lehetőleg madárbarát díszek kerüljenek a fákra, hogy ne okozzanak gondot az élővilágnak. A nevező csapatok éppen ezért már hetekkel korábban nekiállnak a díszek elkészítésének, hogy vasárnap már valóban csak a díszítéssel kelljen foglalkozni. Idén is csodásak lettek a fenyőfák, a tervek szerint az alkotásokról készült fényképek később majd egy albumban és a szervezők közösségi oldalán visszanézhetők lesznek.


Egy másik, sokak által várt adventi program a december 24-ei betlehemes játék, amelyben gyerekek és felnőttek egyaránt részt vesznek. A játék érdekessége, hogy bár az alaptörténet sosem változik, mégis minden évben új feldolgozást találnak ki, így minden karácsony hoz egy kis izgalmat. A készülődési időszaknak szintén kedvelt része a rajz- és meseíró verseny, amely szintén sok fiatal fantáziáját megmozgatja. Idén erre közösségi alkotásokat, írásokat várnak a szervezők.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.