EUR: 326,05 Ft
CHF: 280,39 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Békéscsaba

Elindult a karácsonyi készülődés

A Jézus Szíve Római Katolikus Templom és a Jaminai Evangélikus Templom közösségei már több mint egy évtizede szervezik meg közösen az ökumenikus advent programjait Békéscsabán – ez az összefogás pedig idén is folytatódik.

Az első adventi hétvége talán leginkább várt programja a karácsonyfa-díszítő verseny volt, amelyre ebben az évben is sok csapat jelentkezett. A szervezők kérése, hogy csak saját készítésű és lehetőleg madárbarát díszek kerüljenek a fákra, hogy ne okozzanak gondot az élővilágnak. A nevező csapatok éppen ezért már hetekkel korábban nekiállnak a díszek elkészítésének, hogy vasárnap már valóban csak a díszítéssel kelljen foglalkozni. Idén is csodásak lettek a fenyőfák, a tervek szerint az alkotásokról készült fényképek később majd egy albumban és a szervezők közösségi oldalán visszanézhetők lesznek.


Egy másik, sokak által várt adventi program a december 24-ei betlehemes játék, amelyben gyerekek és felnőttek egyaránt részt vesznek. A játék érdekessége, hogy bár az alaptörténet sosem változik, mégis minden évben új feldolgozást találnak ki, így minden karácsony hoz egy kis izgalmat. A készülődési időszaknak szintén kedvelt része a rajz- és meseíró verseny, amely szintén sok fiatal fantáziáját megmozgatja. Idén erre közösségi alkotásokat, írásokat várnak a szervezők.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.