EUR: 318,57 Ft
CHF: 284,24 Ft
2019. március 27., szerda
Hajnalka

PR

Élmények útján

Nem csak a célba érkezés, maga az utazás is rendkívüli élmény a MÁV Nosztalgia Kft. nosztalgiajáratain. Vonatozni egész egyszerűen más. Jóval többet jelent, mint pusztán eljutni a célig. Nem csak a vasút szerelmesei, minden utazó tudja, hogy a vonatozás hangulata – a pályaudvarok zsibongása, az elsuhanó táj és a többnyire Monarchia-korabeli állomásépületek látványa, a séta a büfékocsiig – semmivel nem hasonlítható össze.

Hát még ha arra is lehetőség van, hogy az ember képzeletben egy picit visszatérjen a múltba, és nosztalgiavonattal tegyen kisebb vagy nagyobb utazást.


A MÁV Nosztalgia Kft. járatain számos úti cél közül választhatunk, a járatok szervezői pedig arról is gondoskodnak, hogy útközben kellemesen teljen az idő. A belföldi utak közül népszerűek a Gödöllőre, valamint a Lázár Lovasparkba szervezett kirándulások, de a régimódi vonatozás kedvelői szívesen kelnek útra olyan eseményekre is, mint a Békéscsabai Kolbászfesztivál vagy a Tokjai Szüreti Fesztivál. Színes kínálat várja azokat, akik szívesen utaznak külföldre a hatvanas-hetvenes években gyártott szerelvényeken. Indul sörjárat Brnóba, expressz Semmeringbe, Wachauba, Isonzóra.mav1

Tematikus vonatutak 2017-ben

Január 28. – Téli Zauberg Expressz: Ez a világ első magashegyi vasútvonala, amelyet 1854-ben adtak át, és amely 1990-ben felkerült az UNESCO világörökség listájára. A gyönyörű panoráma mellett a vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai gondoskodnak a lenyűgöző látványról: 14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kőhíd és átjáró illeszkedik a hegyvidéki tájba.

Február 14. – Valentin-napi Gyertyafény Expressz: A Gyertyafény Expressz hangulatos szalon-, bár- és nosztalgia-étkezőkocsikból álló vacsoravonatának háromórás programja keretében felejthetetlen gasztronómiai élménnyel várjuk a szerelmespárokat, baráti társaságokat.

Februrár 26. – Busó Expressz: Az Élményvonaton nosztalgia-étkezőkocsi közlekedik, ahol frissen készült ételekkel várjuk Önöket. Az Orfeum kocsiban már Budapesttől megkezdődik a farsangolás, a visszaúton pedig zenekar szórakoztatja vendégeinket. Totójáték, fotókiállítás, farsangi hangulat és élő zenés produkció várja a vonaton az érdeklődőket.

Vonzóak a célpontok, de maga az utazás is szórakoztató, hiszen az érkező utasokat üdvözlőital és néhány falat ennivaló várja, amikor a fedélzetre lépnek, az út során pedig hoszteszek gondoskodnak a kiszolgálásukról. A fedélzeti árak elfogadhatóak, és a járat típusától függően útközben közös játékra, sőt táncra, mulatozásra is van lehetőség.


mav2

A MÁV Nosztalgia Kft. úgy alakította ki a járatokat, hogy minden korosztály találjon számára érdekes úti célt vagy utazási formát, sőt ki-ki választhat pénztárcája szerint a Standard, Pullman Club és Imperial Club osztályok között. Az utazást törzsutaskedvezmények rendszere teszi még olcsóbbá.

Érdemes tehát magunkat vagy szeretteinket meglepni egy különleges úttal. Jegyrendelés a www.mavnosztalgia.hu oldalon online is lehetséges.

mav3

Kapcsolódó Cikkek