2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Szeged

Évtizedes hagyomány a rászorulókért

A Karitász Vásár immár huszonnegyedik alkalommal várta az érdeklődő jótevőket a szegedi Nagyáruház földszintjén december 12. és 18. között.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász lelkes önkéntesei már októbertől készítgettek saját kezűleg ajándéktárgyakat, díszeket és egyéb apróságokat az alkalomra. Kothencz János, a karitász igazgatója a Lokál Extrának elmondta, a bevételből ezúttal is nehéz sorsú családok tűzifavásárlásához járulnak hozzá, illetve hajléktalan embertársainknak nyújtanak segítséget. Az ünnepélyes megnyitót a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának növendékei tették még meghittebbé.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.