EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szolnok

Fákat ültettek a százlábú hídnál

Jobb lesz a levegő a városban, és még szöszölni sem fognak azok a fák, amelyeket most ültettek a százlábú híd melletti területen.

Az egyelőre csak csemetékből álló erdő várhatóan 2042-re éri el azt a fejlettséget, amikor már érdemes lesz kitermelni. A most elültetett csemeték olyan fajtájú nyárfák, amelyek virágzásuk idején sem szöszölnek, így a környék lakosait sem zavarják majd. A szakemberek a csemetéket 4,5 méteres távolságra ültették egymástól, hogy az erdő árvíz idején ne lassítsa az árhullám levonulását.

A most telepített erdő fái 20-25 év alatt érik el azt a 25 méteres magasságot és 30-40 centiméteres törzsátmérőt, amikor már érdemes kitermelni őket. A kitermelt faanyagot elsősorban raklapok, furnérlemezek gyártásánál használják majd fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.