2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Szolnok

Fákat ültettek a százlábú hídnál

Jobb lesz a levegő a városban, és még szöszölni sem fognak azok a fák, amelyeket most ültettek a százlábú híd melletti területen.

Az egyelőre csak csemetékből álló erdő várhatóan 2042-re éri el azt a fejlettséget, amikor már érdemes lesz kitermelni. A most elültetett csemeték olyan fajtájú nyárfák, amelyek virágzásuk idején sem szöszölnek, így a környék lakosait sem zavarják majd. A szakemberek a csemetéket 4,5 méteres távolságra ültették egymástól, hogy az erdő árvíz idején ne lassítsa az árhullám levonulását.

A most telepített erdő fái 20-25 év alatt érik el azt a 25 méteres magasságot és 30-40 centiméteres törzsátmérőt, amikor már érdemes kitermelni őket. A kitermelt faanyagot elsősorban raklapok, furnérlemezek gyártásánál használják majd fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.