2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szeged

Farkas Krisztina LÉLEKjelenLéte

Megnyílt Szegeden Farkas Krisztina szobrászművész kiállítása. A viaszveszejtéses bronzöntéssel készített szobrok önmagukban is egy varázslatos világba invitálnak. Elkészítésük rengeteg kihívással és kockázattal jár.

Farkas Krisztina szerint javarészt a múltunkon rágódunk vagy a jövőnkben kalandozunk el, sokan nem érkeznek meg az itt és mostba, vagyis a jelenbe, éppen ezért nem is tudják élvezni az életüket. Plasztikái elgondolkodtatnak, olyan húrokat pengetnek, amelyek elcsendesítik a lelket a hétköznapok zajában. – A LÉLEKjelenLét című kiállításommal a jelen valóságát kívántam megragadni. Az alkotások témáját a mindennapokból merítem, de a bronzból öntött szobrok alapvetően látomásokat testesítenek meg. Egy korábbi tárlatom éppen a Látomások címet viselte, pont azért, mert a bemutatott művek a belső jelenemben képződnek, amikor elcsendesülök, kizárom a külvilágot, és csak alkotok. Én ebből töltekezek – fogalmazta meg. A Károlyi műterem-galériában december 22-ig tekinthető meg a kiállítás.


December 22-ig csodálhatják meg a tárlatot a Károlyi műterem-galériában

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.