2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Szeged

Farkas Krisztina LÉLEKjelenLéte

Megnyílt Szegeden Farkas Krisztina szobrászművész kiállítása. A viaszveszejtéses bronzöntéssel készített szobrok önmagukban is egy varázslatos világba invitálnak. Elkészítésük rengeteg kihívással és kockázattal jár.

Farkas Krisztina szerint javarészt a múltunkon rágódunk vagy a jövőnkben kalandozunk el, sokan nem érkeznek meg az itt és mostba, vagyis a jelenbe, éppen ezért nem is tudják élvezni az életüket. Plasztikái elgondolkodtatnak, olyan húrokat pengetnek, amelyek elcsendesítik a lelket a hétköznapok zajában. – A LÉLEKjelenLét című kiállításommal a jelen valóságát kívántam megragadni. Az alkotások témáját a mindennapokból merítem, de a bronzból öntött szobrok alapvetően látomásokat testesítenek meg. Egy korábbi tárlatom éppen a Látomások címet viselte, pont azért, mert a bemutatott művek a belső jelenemben képződnek, amikor elcsendesülök, kizárom a külvilágot, és csak alkotok. Én ebből töltekezek – fogalmazta meg. A Károlyi műterem-galériában december 22-ig tekinthető meg a kiállítás.


December 22-ig csodálhatják meg a tárlatot a Károlyi műterem-galériában

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.