2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szombathely

Fedett jégcsarnok épül Szombathelyen

Több mint 2,2 milliárd forintnyi tao-támogatásból fedett jégpálya épül a szombathelyi Tófürdő-Műjégpálya területén. Az év 11 hónapjában működő létesítményben nemcsak a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub kap új otthont, de a nagyközönség is használhatja a 60 x 30 méteres pályát, továbbá akár nemzetközi jégkorong-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz a csarnok.

A nézőtéren 450-en foglalhatnak majd helyet. Az épületben hét sportolói öltözőt és további öltözőket alakítanak ki, de helyet kap egy közösségi, illetve büfé- és fogadótér, edzőterem, edzői rész és klubhelyiség is. A kivitelezés első üteme napokon belül megkezdődik, a munkálatok várhatóan másfél-két évig tartanak.

Profik és amatőrök is használhatják az új pályát Fotó: ADDVAL

Az év 11 hónapján nyitva lesz majd a csarnok Fotó: ADDVAL

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.