EUR: 325,53 Ft
CHF: 280,09 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Szombathely

Fedett jégcsarnok épül Szombathelyen

Több mint 2,2 milliárd forintnyi tao-támogatásból fedett jégpálya épül a szombathelyi Tófürdő-Műjégpálya területén. Az év 11 hónapjában működő létesítményben nemcsak a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub kap új otthont, de a nagyközönség is használhatja a 60 x 30 méteres pályát, továbbá akár nemzetközi jégkorong-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz a csarnok.

A nézőtéren 450-en foglalhatnak majd helyet. Az épületben hét sportolói öltözőt és további öltözőket alakítanak ki, de helyet kap egy közösségi, illetve büfé- és fogadótér, edzőterem, edzői rész és klubhelyiség is. A kivitelezés első üteme napokon belül megkezdődik, a munkálatok várhatóan másfél-két évig tartanak.

Profik és amatőrök is használhatják az új pályát Fotó: ADDVAL

Az év 11 hónapján nyitva lesz majd a csarnok Fotó: ADDVAL

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.