2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Felfüggesztették a zaklatással vádolt Havast

Belső vizsgálatot indított az ATV Havas Henrik szexuális zaklatási ügyei miatt, a tévés ennek végéig nem szerepelhet a képernyőn. Havas a bejelentés utáni percekben tovább mélyítette az amúgy is igen tekintélyes gödröt maga alatt, mivel meghazudtolta a munkaadóit. 

Havas Henrik (Fotó: Máté Krisztián)

„Az ATV vizsgálatot indít a Havas Henrikkel szemben felmerült vádakkal kapcsolatban, a vizsgálat lezárultáig Havas Henrik nem lesz képernyőn. A vizsgálat menetéről az ATV a későbbiekben dönt” – fogalmazta meg az ATV hivatalos közleményében. A vizsgálat akár év végéig is eltarthat. A Blikk információi szerint Havas maga is csak a hírekből tudta meg, hogy felfüggesztik a munkavégzés alól, a csatornától nem kapott hivatalos tájékoztatást. Az állításáról gyorsan kiderült, hogy nem igaz, mivel az ATV illetékesei tudatták a Blikkel, hogy telefonon már közölték Havassal a döntést.


Mint ismert, az utóbbi napokban két ismert nő is azzal vádolta meg a műsorvezetőt, hogy szexuálisan zaklatta őket. Először a valóságshow-ból megismert Baukó Éva beszélt arról, hogy a tévés többször tett neki tisztességtelen ajánlatot.

Baukó Éva szerint Havas mindent fizetett volna csakhogy a szeretője legyen

– Először csak ebédelni hívott munka közben, majd vacsorázni is. Egyre durvább ajánlatokat tett, hogy teljesítsem minden szexuális kívánságát, cserébe ő finanszírozza a tanulmányaimat és minden egyebet. Ettől én teljesen elzárkóztam. Először udvariasan, majd határozottan, mert egyre erőszakosabbá vált – nyilatkozta korábban Éva, aki után az egykori Nagy Ő című műsor sztárja, Molnár Anikó is kitálalt Havasról. Anikó a Tényeknek azt is elmondta, hogy többször fogdosta őt és egy bizarr szexjátékot is adott neki, amikor a közös könyvükön dolgoztak.
– A testbeszédem is azt mutatta, hogy én nem kívánom ezt az egész szituációt. Egyszer csak azt éreztem, hogy megragadja a karomat és átrakja az ölébe. „Fogja már meg” – így lazán mondta nekem. – A sokadik találkozás után nem egy rózsacsokrot kaptam tőle, hanem egy vibrátort – mesélt Anikó a megdöbbentő részletekről. A bizarr ajándékok és célozgatások után egyértelmű utalást is tett a valóságshow-sztár felé, ugyanis megcsókolta.
– Kikísért az ajtóhoz, és amikor mondtam, hogy viszlát, akkor odahajolt és megcsókolt. Csak néztem, hogy ezt most hogy… – mondta elcsukló hangon Anikó. Az eset Anikó bátyját, Molnár Attilát is megrendítette, aki szánalmasnak nevezte Havas viselkedését. Sokak szerint Éva és Anikó esete csak a jéghegy csúcsa. Havasnak ugyanis korábban is volt hasonló botránya: Gesztesi Károly már korábban beszélt arról, hogy Havas megkörnyékezte volt feleségét, Liptai Claudiát is.


– Havas konkrétan rendszeresen zaklatta volt feleségemet, amikor a Mokkában együtt dolgoztak. Nemegyszer előfordult, hogy részegen felhívta Claut, de pechjére én vettem fel a telefont. Nem győztem elküldeni a fenébe, keményen rászólva, hogy ne molesztálja rendszeresen Claudiát – mesélte Gesztesi a Story magazinnak. Havas állítólag üzenetekkel is bombázta Claudiát, ahogy Vágó István feleségét is. Pár évvel ezelőtt Bárdos András írt könyvet Vágóról, amelyben a tévés elmeséli: egy bulin ismerkedett össze Havas Vágó István feleségével, akit körbeudvarolt, majd találkát kérő SMS-eket küldözgetett. Amikor a felesége ezt elmondta Vágónak, a volt kvízmester válaszolt: „Kedves Henrik! Megértem a buzgalmadat, de nem kellene a hozományról beszélnünk, mielőtt a dologra áldásomat adom?”
Közben Kisorosziban – ahol Havas május óta képviselő – testületi ülést tartanak csütörtökön, És könnyen lehet, hogy a botrány Havas mandátumába kerülhet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

 • Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók, az élelmiszerek kettős minőségére megoldást kell találni, az ugyanis aláássa az állampolgárok bizalmát, és gyengíti a belső piacot – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos egy szerdai brüsszeli konferencián.