EUR: 324,15 Ft
CHF: 278,55 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Zalaegerszeg

Felnőttjátszóteret alakítottak ki az Ifjúsági Centrumban

A 135 millió forintos rekortánpálya után most egy szabadtéri, úgynevezett felnőttjátszóteret építettek az Ifjúsági Sportcentrumban, amelyet jövőre vehetnek birtokba a mozogni vágyók. A Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében az elérhető legnagyobb méretű, D típusú parkot alakították ki, amelynek alapterülete 150 négyzetméter.

Rengeteg lehetőség rejlik a sportolni vágyóknak az új eszközökben
Fotó: Inhof András

A helyhatóság tulajdonában lévő tér kialakítására a pályázat 16 millió forintot biztosított, az akadálymentesítésre további kétmilliót ad az önkormányzat. Zalaegerszeg 1996 óta a nemzet sportvárosa, ezért a pályázat kapcsán a döntéshozók figyelembe vették azt is, hogy 71 olyan sportegyesület van, amelyek több mint száz sportágban nyújtanak lehetőséget a polgároknak sportolásra.


A street workout, azaz a szabad téren kialakított testedzőpark 25 eszközzel van  felszerelve, amelyeket nemcsak a lakosság, hanem az ott tréningező profik – atléták, focisták – is használhatnak. Az Ifjúsági Sportcentrumban hamarosan további fejlesztések várhatók, a tekecsarnokot tízmillió forintból újítják fel. Hasonló szabadtéri, kültéri sportolási területet pedig várhatóan a jég- és sportcsarnok környékén alakítanak ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.