EUR: 311,56 Ft
CHF: 266,38 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Zalaegerszeg

Felnőttjátszóteret alakítottak ki az Ifjúsági Centrumban

A 135 millió forintos rekortánpálya után most egy szabadtéri, úgynevezett felnőttjátszóteret építettek az Ifjúsági Sportcentrumban, amelyet jövőre vehetnek birtokba a mozogni vágyók. A Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében az elérhető legnagyobb méretű, D típusú parkot alakították ki, amelynek alapterülete 150 négyzetméter.

Rengeteg lehetőség rejlik a sportolni vágyóknak az új eszközökben
Fotó: Inhof András

A helyhatóság tulajdonában lévő tér kialakítására a pályázat 16 millió forintot biztosított, az akadálymentesítésre további kétmilliót ad az önkormányzat. Zalaegerszeg 1996 óta a nemzet sportvárosa, ezért a pályázat kapcsán a döntéshozók figyelembe vették azt is, hogy 71 olyan sportegyesület van, amelyek több mint száz sportágban nyújtanak lehetőséget a polgároknak sportolásra.


A street workout, azaz a szabad téren kialakított testedzőpark 25 eszközzel van  felszerelve, amelyeket nemcsak a lakosság, hanem az ott tréningező profik – atléták, focisták – is használhatnak. Az Ifjúsági Sportcentrumban hamarosan további fejlesztések várhatók, a tekecsarnokot tízmillió forintból újítják fel. Hasonló szabadtéri, kültéri sportolási területet pedig várhatóan a jég- és sportcsarnok környékén alakítanak ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.