EUR: 317,76 Ft
CHF: 279,91 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Zalaegerszeg

Felnőttjátszóteret alakítottak ki az Ifjúsági Centrumban

A 135 millió forintos rekortánpálya után most egy szabadtéri, úgynevezett felnőttjátszóteret építettek az Ifjúsági Sportcentrumban, amelyet jövőre vehetnek birtokba a mozogni vágyók. A Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében az elérhető legnagyobb méretű, D típusú parkot alakították ki, amelynek alapterülete 150 négyzetméter.

Rengeteg lehetőség rejlik a sportolni vágyóknak az új eszközökben
Fotó: Inhof András

A helyhatóság tulajdonában lévő tér kialakítására a pályázat 16 millió forintot biztosított, az akadálymentesítésre további kétmilliót ad az önkormányzat. Zalaegerszeg 1996 óta a nemzet sportvárosa, ezért a pályázat kapcsán a döntéshozók figyelembe vették azt is, hogy 71 olyan sportegyesület van, amelyek több mint száz sportágban nyújtanak lehetőséget a polgároknak sportolásra.


A street workout, azaz a szabad téren kialakított testedzőpark 25 eszközzel van  felszerelve, amelyeket nemcsak a lakosság, hanem az ott tréningező profik – atléták, focisták – is használhatnak. Az Ifjúsági Sportcentrumban hamarosan további fejlesztések várhatók, a tekecsarnokot tízmillió forintból újítják fel. Hasonló szabadtéri, kültéri sportolási területet pedig várhatóan a jég- és sportcsarnok környékén alakítanak ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.