2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Extra

Fésűs Nelly: A karácsonynak a békéről, szeretetről kell szólnia

Fésűs Nelly színésznő a Lokál Extrának mesélt az ünnepi készülődésről, csodaszép kislányairól, arról, hogy miért nem akar összeházasodni a párjával, Vajtó Lajossal, és hogy miben változtatta meg őt, hogy Ázsiában járt.

Nelly és Vajtó Lajos  fotó: dfp

– A karácsony előtti időszak mindig rengeteg munkával jár, ezért igazán az utolsó napokban tudok ráhangolódni az ünnepre – kezdte a Lokál Extrának Fésűs Nelly színésznő.


– Általában huszonkettedikétől van szabadságom, átjön anyukám, együtt készülünk, a főzőcske főleg kettőnkre marad. Huszonharmadikán este feldíszítjük a fát, amikor a kicsi Elza elaludt, és huszonnegyedén reggel látja csak, milyen pompázatos. Este kerülnek a fa alá az ajándékok. Nálunk általában sült hús kerül az asztalra, töltött káposzta, és van egy „családi” levesünk is: csirkéből készült becsináltleves, de szilvával töltött pulykamellet is szoktam készíteni. Mivel ilyenkor mindig túllövünk a célon, tavaly karácsonykor elhatároztam, hogy most már elég ebből. Persze lesz bejgli, csak nem tíz rúd. Ne legyen többet az, hogy még újévkor is azt esszük, amit karácsonyra készítettünk. Egyébként nagyon szűk körben ünneplünk, szerintem így igazán meghitt – mondta Nelly, akit nemrég az Ázsia Expressz című műsorban is láthattak a nézők. A feladat az volt, hogy Vietnamban, Laoszban, Kambodzsában és Thaiföldön teljesítsék a feladatokat társaival, amihez napi egy dollárt, tehát körülbelül 260 forintot kaptak. A színésznő élete egyik legizgalmasabb élményének tartja az ázsiai kalandot.

– Sokkal inkább tudom értékelni mindazt, ami van… ott az emberek olyan kevésből élnek, amit mi el sem tudunk képzelni. Nem az anyagi dolgokat hajszolják. Nagyon elgondolkozik az ember – főleg az ünnepi időszakban –, hogy mennyi fölösleges dolgot tudunk csinálni, pedig a karácsonynak nem arról kellene szólnia, hogy a nők túlhajszolják magukat a konyhában, hanem arról, hogy végre együtt tudunk lenni szeretetben, békében. Nem kell, hogy összerogyjon az asztal az étel alatt – tette hozzá Nelly, aki lányára, Csengére is nagyon büszke. A fiatal a Sztárban sztár + 1 kicsi című műsorban bizonyít gyönyörű hangjával. Nelly pedig nem félti őt a népszerűség árnyoldalaitól.


– Csenge egy nagyon stabil értékrenddel bíró gyerek. Pontosan tudja, hogy a csillogás addig tart, amíg a színpadon áll, utána ugyanúgy kell élnie, mint máskor. Ő egyedül akarta végigcsinálni ezt az egészet, én úgy ültem a közönség soraiban és szurkoltam neki, mint bármelyik másik anyuka – tette hozzá Nelly, aki a nagy lánya mellett természetesen óriási figyelmet szentel a hároméves Elzának is.

– Nehéz megállapítani, hogy kire hasonlít jobban, de a személyisége inkább az apukájáé. Már most határozott elképzelései vannak az életről, ám még olyan kis picike „gyurma”, sokat fog változni – mondta mosolyogva a színésznő, akit párjáról, Vajtó Lajosról is kérdeztünk. Az üzletember korábban nagy nőfaló hírében állt, de Nelly mellett megtalálta a boldogságot, ám hogy hivatalos papírral is összekössék az életüket, az meg sem fordult a színésznő fejében.

– Tisztában voltam az előéletével, és azt gondolom, hogy egy férfit megszerezni a világon a legkönnyebb dolog. Viszont a világ legnehezebb dolga a férfit megtartani – na, az a művészet. Szerintem mindenkit el kell fogadni olyannak, amilyen, és nem megváltoztatni. A házasság pedig eszembe sem jut. Jól megvagyunk, és tud fontosabb lenni egy hivatalos papír egy dobogó szívnél, egy kicsi gyereknél?

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek