2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Belföld

Fidesz: Az igazi csata most kezdődik

A Fidesz-frakció szerint a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rekord magas részvétellel lezárult ugyan, de “az igazi csata csak most kezdődik”, amit az is mutat, hogy a kötelező kvóta napirenden van az aktuális uniós csúcstalálkozón.

Halász János, a kormánypárt képviselőcsoportjának szóvivője, országgyűlési képviselő Budapesten tartott sajtótájékoztatóján arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vigye el a magyar emberek és a magyar parlament kötelező kvóta elutasításáról szóló üzenetét a csütörtökön kezdődő EU-csúcsra.


Kiemelte, az országok vezetőin óriási a nyomás, hogy bólintsanak rá a kötelező kvótára. Ezt az elmúlt 24 óra történései is bizonyítják, valóságos össztűz zúdult ugyanis a lengyel Donald Tuskra, az Európai Tanács elnökére, miután hatástalannak és rendkívül megosztónak nevezte a kötelező kvótát – fejtette ki Halász János, hozzátéve, a “bevándorláspárti brüsszeli politikusok” egymás után támadták a lengyel politikust.

“Avramopulosz migrációs biztos, Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetője, Cecilia Wikström, az EP migrációs jelentéstevője, Ska Keller, az EP zöldpárti frakcióvezetője, valamint a magyar Gyurcsány-párti Niedermüller Péter is azonnal nekiugrott” – mondta.


A kormánypárti képviselő szerint ezekben a politikusokban közös, hogy “mind Soros György megbízható szövetségesei” és “kulcsszereplői annak, hogy átverjék a Soros-tervet az uniós döntéshozatalon és ők a Magyarország elleni kirohanásokban is élen járnak”.

Halász János elmondta, a magyar miniszterelnök azonban úgy érkezhet a csúcsra, hogy a magyar emberek elsöprő többségének támogatása és felhatalmazása áll mögötte, ezért arra kérik őt, hogy ne engedjen a brüsszeli nyomásnak, védje meg Magyarországot és utasítsa el a kötelező kvótát.

A Fidesz-frakció szóvivője azt is kérte a kormányfőtől, hogy tájékoztassa uniós kollégáit: a magyar emberek nem kérnek a kötelező kvótából, sem a Soros-terv egyéb pontjaiból. Ezt a most lezárult nemzeti konzultáció is megerősítette, a részleges feldolgozási adatokból is jól látszik ugyanis, hogy a magyarok elsöprő többsége nemet mond a migránsok betelepítésére és általában a “bevándorláspárti brüsszeli politikára”.

A magyar Országgyűlés ugyancsak elutasította az Európai Parlament “Soros-terv végrehajtásáról szóló novemberi határozatát, amely megalapozza a migránsok állandó és kötelező elosztását” – mondta Halász János.

“A magyar emberek és a magyar parlament elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását” – jelentette ki a kormánypárti politikus, hozzátéve, “elutasítjuk azt is, hogy Brüsszel a tagállamok megbüntetésével akarja kikényszeríteni a bevándorlók befogadását”.

Hangsúlyozta, nem fogadják el azt sem, hogy “kötelező kvótát követeljenek és a szolidaritásra hivatkozzanak azok a jogsértő tagállamok, amelyek nem tartották be uniós kötelezettségeiket és ellenőrzés nélkül engedték be a migránsokat, de most úgy akarnak megszabadulni tőlük, hogy más tagállamokba akarják áttelepíteni őket”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Felértékelődött a polgárőrség tevékenysége

  Felértékelődött a polgárőrség tevékenysége

  Felértékelődött a polgárőrség szerepe abban, hogy “gyermekeink és unokáink időszakában” is fennmaradjon az a nyugalom és biztonság, ami napjainkban Magyarországot jellemi – fejtette ki Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szombaton az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) pécsi közgyűlésén.

 • Az áfacsökkentések hatására nőtt a sertéshúsfogyasztás

  Az áfacsökkentések hatására nőtt a sertéshúsfogyasztás

  Mintegy 2,2 kilogrammal nőtt a sertéshúsfogyasztás éves szinten Magyarországon egy emberre vetítve a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint annak köszönhetően, hogy 2016 elején a sertéshús, majd ez év január 1-től a sertésbelsőségek, illetve az élelmezési célra szolgáló melléktermékek áfája is csökkent 27-ről 5 százalékra – közölte a földművelésügyi miniszter szombaton, a XII.

 • Soros szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat

  Soros szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat

  A kormányszóvivő szerint a The Jerusalem Post a bizonyítékát adja annak, hogy Soros György szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat. Dénes Balázs pedig “a berlini helytartója” annak a rendszernek, amely azon dolgoznak, hogy magát emberi jogi, illetve civil szervezetnek álcázva a magyar kormány ellen politikai akciókat hajtson végre, és befolyásolja más kormányok döntéseit Magyarországot illetően – mondta Kovács Zoltán szombaton, Budapesten, újságíróknak.