2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Fidesz: Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc strómanja

A Fidesz szerint Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc DK-elnök strómanja, a feladata pedig az volt, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának, a DK-nak.

Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: “Czeglédy Csaba bűnszervezete” több mint 3 milliárd forintos áfacsalást követett el, de nemcsak az államot, hanem diákokat és nyugdíjasokat is megkárosított. A Gyurcsány család tulajdonában lévő Altus Portfólió háromszor adott kölcsön pénzt “Czeglédy Csaba bűnszervezetének”, ami egyrészt felveti a tiltott pénzügyi tevékenységet, másrészt arra utal, hogy “a Czeglédy-botrány mögött Gyurcsány Ferenc és a DK áll” – tette hozzá a fideszes politikus.


Szavai szerint az egyébként “egymással folyamatosan veszekedő baloldal” ebben a kérdésben teljesen összezárt, ugyanis minden baloldali párt “kiállt Czeglédy ártatlansága mellett”.

Budai Gyula úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc nemcsak hogy védi Czeglédy Csabát, hanem felháborító módon cinikusan nyilatkozott a károsult diákokról.


Mivel hetek óta nem tudni – folytatta a képviselő -, hogy miért pénzelte Gyurcsány “Czeglédy Csaba bűnszervezetét”, ismét arra szólítják fel a DK-t és elnökét: álljanak ki a nyilvánosság elé, és közöljék, mit tudnak az ügyről, “esetleg mondják el, mekkora összeg jutott Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK pártkasszájába”.

Jelezte, hogy egy makói iskolaszövetkezettel összefüggő, költségvetési csalás gyanúja miatt zajló büntetőeljárásban szerdán tanúként hallgatják meg az előzetes letartóztatásban lévő szombathelyi önkormányzati képviselő Czeglédy Csabát, mivel az iskolaszövetkezet alapítójának nyilatkozata szerint Czeglédy vette rá a szövetkezet létrehozására.

Budai Gyula úgy összegezte a Fidesz álláspontját: “a Czeglédy-ügy nem más, mint Gyurcsány Ferenc és a baloldal korrupciós ügye”.

A kártalanítás részleteit firtató felvetésre közölte: a kormány szerdai ülésén várható döntés az ügyben.

Arra a kérdésre, hogy fenntartja-e azt a korábbi állítását, amely szerint minden bíró “komcsi”, azt felelte: ez a magánvéleménye.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

  Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

  Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Diaszpóra Tanács mellett még egy magas szintű fórumot sikerült életre hívni a diaszpórában élő magyaroknak a Hétvégi magyar iskolák találkozója című rendezvény részeként – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos.

 • Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

  A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban.

 • A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok szerint a Jobbik rasszista és antiszemita párt

  A magyarok 43 százaléka szerint a Jobbik a leginkább rasszista, 33 százaléka szerint a leginkább antiszemita és 28 százaléka szerint a legradikálisabb párt Magyarországon – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet szerdán az MTI-vel.

 • EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  EP-választás: Hackertámadásokra figyelmeztet a Microsoft

  Több, a demokráciával foglalkozó szervezetet ért hackertámadás a tavalyi év utolsó hónapjaiban, ezért a Microsoft 12 európai országban elérhetővé teszi AccountGuard nevű kiberbiztonsági szolgáltatását az európai parlamenti választások előtt – tudatta szerdán a vállalat ügyfélbiztonsági és -bizalmi alelnöke, Tom Burt.