2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Szeged

Fidesz-segítőket provokáltak az utcán

Egy tizenöt fős társaság fejezte ki nemtetszését a párt két aktivistájának december 12-én, nem sokkal dél után a belvárosban – állították az aktivisták, akik kihívták a rendőröket is. A bevándorlást segítő szervezet, a MigSzol állt a háttérben, akik flashmobnak minősítették a történteket.

–Az eset a Széchenyi téri nagypostánál történt, valamivel dél után. A banda elfoglalta a standot, és menekülésre késztették az aláírásokat gyűjtő két nőt – nyilatkozta a Lokál Extrának Mihálffy Béla önkormányzati képviselő, aki szerint „politikai provokáció történt, és szomorúnak tartja, hogy Szegeden egyáltalán ilyen megtörténhet”. A politikus hozzátette, a rendőrséget is értesítették az ügy kapcsán. – Német szórólapokat is otthagytak a standnál, amelyen Martin Schulcz fényképe mellett Orbán Viktort és politikáját gyalázzák – folytatta Mihálffy. Mint ismert, a Fidesz aláírásgyűjtést indított Szegeden annak érdekében, hogy az emberek kinyilváníthassák véleményüket arról, „mit szólnak ahhoz, hogy a baloldali városvezetés szükség esetén migránsokat telepítene be a városba”. Már néhány hét alatt több ezer aláírás gyűlt össze. További információért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk. Kérdésünkre válaszolva közölték, hogy a Tevékenység-irányítási Központba december 12-én 12 óra 14 perckor érkezett bejelentés. A közelben tartózkodó rendőrök azonnal a helyszínre értek, felvették az adatokat, további rendőri intézkedésre azonban nem volt szükség, eljárás nem indult.


Német szórólapokat is ott hagytak a standnál, amelyen Martin Shulcz fényképe mellett Orbán Viktort, és politikáját gyalázzák

A szegedi MigSzol áll a „támadás” mögött, ami szerintük csak flashmob volt

Kékesi Márk, aki a szegedi MigSzolból is ismerős lehet, illetve azért is, mert egy haverjával összesen hét nemzeti konzultációs plakátot festett le még 2015 júniusában, amiért rongálás miatt mehetett bíróságra, flashmobnak nevezte az akcióját, amit büszkén töltött fel az egyik legnagyobb videómegosztó csatornára, a YouTube-ra is. Többek között úgy kommentálta a cikkünket: „Semmi mást nem csináltunk, mint közterületen felolvastuk a büntető törvénykönyv vonatkozó passzusát, ami véleményem szerint teljesen adekvát válasz arra, hogy önök közpénzből egy nyilvánvaló hazugságot terjesztenek. A videón látható, hogy a Fidesz-aktivisták szinte azonnal elhagyták a standot, utánuk is mentünk, hogy jöjjenek vissza bátran, mert nem tudjuk sokáig őrizni az otthagyott, az aláírók személyes adatait is tartalmazó íveket. Remélem, senkinek nem esett bántódása az akció során. Sajnálatomat fejezem ki, ha a hölgyek valóban megijedtek, nem ez volt a célunk, nyilván nem nekik szólt ez az üzenet. Még egy fontos dolog: a kezdeményezésnek semmi köze nem volt Botka Lászlóhoz vagy az MSZP-hez; jóérzésű szegedi állampolgárként, civilekként így kívántuk felhívni a járókelők figyelmét arra, hogy zavar bennünket, ahogy honfitársaink agyát mossák rövid távú politikai céljaik érdekében.”


Címkék

Kapcsolódó Cikkek