2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Fogadjon örökbe ön is egy kisállatot!

Az ünnepek közeledtével egyre jobban felerősödik a örökbefogadási vágy, azonban sok esetben a kiválasztott kutyák, cicák néhány hónap elteltével ugyanannál a menhelynél kötnek ki, amelyből elvitték őket. Éppen ezért az idén 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány „Négylábú szeretetfutár” kezdeményezésének célja, hogy megfontolt döntést hozzunk ebben az érzelmileg felfokozott helyzetben is.

Mivel közeledik a karácsony az emberek egyre inkább érzik azt, hogy meg szeretnék osztani a készülődés örömét egy négylábú családtaggal. Ez azonban egy igen komoly döntés, és ennek a felelősségteljes meghozásához ad segítséget a Rex Alapítvány ünnepi örökbefogadási programja.


– A program már hét éve működik. Ez idő alatt 120 kutyát és macskát sikerült örökbe adnunk. Az a célunk, hogy megfelelően felkészítsük a jelentkezőket és segítsük a leendő gazdiknak abban, hogy megtalálják a számukra tökéletes barátot – mondta a Lokálnak Ötvös Veronika, a Rex Kutyaotthon Alapítvány kommunikációs tanácsadója.

Az érdeklődők a „Négylábú szeretetfutárokról”, vagyis az alapítvány gazdira váró kutyáiról és cicáiról részletes leírást kapnak, melyből megismerhetik az állat élettörténetét, valamint főbb tulajdonságait. A leendő gazdinak a Rex Alapítvány újpesti állatotthonában zajló személyes interjú is segít abban, hogy egy életre válasszunk társat, nem csak karácsonyra. Emellett az alapítvány december folyamán praktikus Rexes ajándékcsomaggal könnyíti meg az új családtag befogadását.


Zamat is várja új gazdiját

 

A szervezet egy négy pontból álló segédanyagot is összeállított, amely célja az, hogy a gazdik minden kétséget kizáróan el tudják dönteni, hogy valóban felkészültek-e a kisállattartásra:

 1. Gondolja át, hogy meg tudja-e teremteni az állat felelős tartásához szükséges
  anyagi és gyakorlati feltételeket (többek között az állateledel, a rendszeres
  mozgáslehetőség és az állatorvosi ellátás biztosítása).
 2. Gondolja át, mennyi időt tud majd az új családtaggal tölteni! (Nagyon fontos a
  sétákra, a bunda ápolására, a kutyaiskolára, és a közös játék fordított idő.)
 3. Készítsen listát azokról a tulajdonságokról, amiket szeretne viszontlátni új
  négylábú társában.
 4. Ha mindez megvan, tájékozódjon előzetesen a Rex Állatszigeten élő
  örökbefogadható állatokról. Olvassa el figyelmesen a kutyákról és macskákról
  adott jellemzéseket a www.rex.hu honlapon.

 

Az alapítvány az örökbe adás után is figyelemmel követi az állatok sorsát, előzetes egyeztetés után munkatársaik meglátogatják a családokat, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy jó körülmények között élnek az állatok.

Jelenleg több mint 150 négylábú vár gazdira a Rex Alapítványnál. Az állatok fényképes és szöveges bemutatkozása a www.rex.hu oldalon érhető el, a kiválasztott leendő családtagokról még bővebben a [email protected] email címen lehet érdeklődni.

További cikkek:

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak

Kapcsolódó Cikkek