2019. január 21., hétfő
Ágnes

Sport

Fucsovics győzelemmel ünnepelné a karácsonyt

Fucsovics Márton fantasztikus évet zárt: 85. a világranglistán, nála magasabban jegyzett teniszezőket vert meg, a hátán viszi a Davis Kupa-csapatot, és néhány hete a Maldív-szigeteken eljegyezte szerelmét, Anettet.  

Fotó: Mészáros Diána

S persze azt is érdemes megemlíteni róla, hogy Roger Federer többször felkérte már edzőpartnernek, ami természetesen nagy lökést adott neki.


– Mindig felnéztem rá, közvetlen, barátságos ember, akitől lehet és érdemes is tanulni – árulta el a Lokálnak a 25 éves teniszező, aki a rövid hazai pihenő után megkezdi a felkészülést, karácsony után Indiába utazik. – Talán tíz éve volt utoljára „normális” ünnepem otthon, Nyíregyházán, azóta még arra is alig jut idő, hogy kibontsam az ajándékokat. Idén a család – és a menyasszonyom családja is – Pesten, nálam tölti a karácsonyt, körülbelül tizenöten üljük majd körül az asztalt, és alighanem ezúttal is sokat fogunk társasjátékozni.
Marci szerencsés alkat, a pluszsúlyt nagyon gyorsan ledolgozza, ezért nem a mennyiségre, inkább a minőségre  figyel az ünnepek alatt, mennyi szénhidrátot, fehérjét fogyaszt. Persze ilyenkor még belefér némi édesség, bár igazi kedvence a halászlé. Nem sokáig élvezheti a karácsony örömeit, 27-én újra nyakába veszi a világot, de annak örülhet, hogy ezúttal elkíséri az Australian Openre párja, Anett. Fucsovics egyébként nem szívesen teregeti a nyilvánosság elé kapcsolatuk részleteit, jobban szereti, ha inkább az eredményeiről, mintsem kettejükről beszélnek.
– Évente úgy harmincöt-harminchét hetet töltök külföldön, versenyzéssel, edzéssel, így kevés lehetőségem van szétnézni, elvégre pihennem is kell. Ha nem is egy teljes nap, azért egy-egy délutáni városnézés még belefér a programba. Nagyon szeretek új éttermeket, különleges ételeket kipróbálni. S hogy mi lenne számomra a legszebb ajándék? Egy tornagyőzelem.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona érte el a 2017/18-as szezon legnagyobb árbevételét ˜– derült ki a KPMG harmadik alkalommal elvégzett kutatása szerint.

  • Matics: Van jövőnk!

    Matics: Van jövőnk!

    Nem jött össze a bravúr, azonban nincs miért szégyenkeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szombat este 25-22-re kikapott a Herningben hazai közönség előtt játszó olimpiai bajnok dán csapattól az világbajnokság első középdöntős mérkőzésén.