EUR: 321,74 Ft
CHF: 281,52 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Sport

Fucsovics győzelemmel ünnepelné a karácsonyt

Fucsovics Márton fantasztikus évet zárt: 85. a világranglistán, nála magasabban jegyzett teniszezőket vert meg, a hátán viszi a Davis Kupa-csapatot, és néhány hete a Maldív-szigeteken eljegyezte szerelmét, Anettet.  

Fotó: Mészáros Diána

S persze azt is érdemes megemlíteni róla, hogy Roger Federer többször felkérte már edzőpartnernek, ami természetesen nagy lökést adott neki.


– Mindig felnéztem rá, közvetlen, barátságos ember, akitől lehet és érdemes is tanulni – árulta el a Lokálnak a 25 éves teniszező, aki a rövid hazai pihenő után megkezdi a felkészülést, karácsony után Indiába utazik. – Talán tíz éve volt utoljára „normális” ünnepem otthon, Nyíregyházán, azóta még arra is alig jut idő, hogy kibontsam az ajándékokat. Idén a család – és a menyasszonyom családja is – Pesten, nálam tölti a karácsonyt, körülbelül tizenöten üljük majd körül az asztalt, és alighanem ezúttal is sokat fogunk társasjátékozni.
Marci szerencsés alkat, a pluszsúlyt nagyon gyorsan ledolgozza, ezért nem a mennyiségre, inkább a minőségre  figyel az ünnepek alatt, mennyi szénhidrátot, fehérjét fogyaszt. Persze ilyenkor még belefér némi édesség, bár igazi kedvence a halászlé. Nem sokáig élvezheti a karácsony örömeit, 27-én újra nyakába veszi a világot, de annak örülhet, hogy ezúttal elkíséri az Australian Openre párja, Anett. Fucsovics egyébként nem szívesen teregeti a nyilvánosság elé kapcsolatuk részleteit, jobban szereti, ha inkább az eredményeiről, mintsem kettejükről beszélnek.
– Évente úgy harmincöt-harminchét hetet töltök külföldön, versenyzéssel, edzéssel, így kevés lehetőségem van szétnézni, elvégre pihennem is kell. Ha nem is egy teljes nap, azért egy-egy délutáni városnézés még belefér a programba. Nagyon szeretek új éttermeket, különleges ételeket kipróbálni. S hogy mi lenne számomra a legszebb ajándék? Egy tornagyőzelem.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • 60 országból 40 ezer jegyet vettek a birkózó vb-re

    60 országból 40 ezer jegyet vettek a birkózó vb-re

    Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságának ad otthont október 20. és 28. között fővárosunk. A Papp László Budapest Sportarénában rendezendő vb-t óriási érdeklődés övezi: 114 ország 860 birkózója és a mintegy 2000 akkreditált vendég mellett mintegy 40 ezer szurkolót várnak a nyolcnapos eseményre.

  • Elkészült férfi vízilabda csoportbeosztása

    Elkészült férfi vízilabda csoportbeosztása

    A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elkészítette a férfi Magyar Kupa csoportküzdelmeinek sorsolását: az elmúlt szezon első négy csapatát kiemeltként “szétosztották”, ahogyan hozzájuk a negyedik-nyolcadik helyezetteket is külön négyesekbe rakták.