2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Aktuális Nagykanizsa

Fújták és jól tolták! – Mikulás style

Idén is megtartotta hagyományos Mikulás-koncertjét a Nagykanizsai Fúvószenekar. Mint Tatár Csaba, az együttes vezetője elárulta, ezúttal sok új taggal, fiatallal vágtak neki a felkészülésnek, de senki sem riadt meg a feladattól. Természetesen a vendég Farkas Ferenc AMI Ifi Fúvószenekarának fiataljai sem.

A hangverseny annyira népszerű, hogy egy nap alatt három előadásra is zsúfolásig megtelt a Hevesi Sándor Művelődési Központ mintegy 500 fős színházterme, s akik ott voltak, találkozhattak a fúvós Mikulással, aki nemcsak zenélt, hanem cukrot is osztott. A bohókás és szórakoztató koncerten különleges figurák is feltűntek, akik például a hobókorszakot idézték fel – megjelenésben és dumában egyaránt. A koncerten az is kiderült, fekve is lehet muzsikálni…


A zenei repertoár idén különleges volt, hiszen a program évtizedeket ölelt fel: felcsendültek az elmúlt 80 év legjobb dalai, több fúvósátiratban. S az élménydús koncert a humort sem nélkülözte, a Tatár Csaba által kitalált poénok pedig ültek, aminek jutalma a nézőtéri kacagás és vastaps volt.

Képösszeállításunk a legemlékezetesebb pillanatokat eleveníti fel.

Kapcsolódó Cikkek