EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Szolnok

Füst helyett amperszag: zöldül a szolnoki önkormányzat

Ezentúl környezetkímélőbb autókkal járnak a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai hivatali ügyintézésük során. A város csatlakozott először az E.ON e-flotta elnevezésű programjához, mely a haladó szellemű városok számára kínál megoldást a környezetkímélő közlekedés népszerűsítésére és a költséghatékony városüzemeltetésre.

A RepTárban a múlt héten tartott ünnepélyes eseményen a 6 elektromos autóból álló flotta kulcsait Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja adta át Szalay Ferencnek, Szolnok polgármesterének. A vállalat és a város három évre szóló együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében az önkormányzat és intézményei 3 személyautót és 3 kistehergépkocsit vesznek igénybe az E.ON-tól, havidíjas, e-flotta-szolgáltatási konstrukcióban. A vállalat komplex szolgáltatást nyújt: az elektromos autók használatának biztosításán túl ellátja az üzemeltetési feladatokat, illetve igény esetén töltőállomások kialakítását és üzemeltetését is vállalja.


Ilyen elektromos Nissanokkal járnak majd a hivatali dolgozók

Szalay Ferenc polgármester kiemelte: „Felelősségünk nem csupán a jelennek kell, hogy szóljon, hanem a jövőnek is elszámolással tartozunk. Az elektromos autók gazdaságosak, nem bocsátanak ki káros anyagot, csendesek, és ami a legfontosabb: többet és többször tudunk eljutni ügyfeleinkhez a költségek emelkedése nélkül. Márpedig egy közpénzből gazdálkodó önkormányzat számára rendkívül fontos a takarékosság, a céltudatosság és a környezet védelme. Ez vezérelt bennünket akkor, amikor igent mondtunk az E-ON-nak, s egyúttal igent mondtunk a jövőre!”

Jamniczky Zsolt mindezekhez annyit fűzött hozzá: „Egy új energiavilágot építünk, és ehhez a lehető legjobb üzleti és ügyfélmegoldásokon dolgozunk a jövő kulcsfontosságú területein. Az elektromos autózás fejlődése hangsebességre fog váltani, mi pedig szeretnénk aktív szereplőként részt venni ebben. Komplex megoldásokat kínálunk azoknak a településeknek, amelyek az új energiavilág nyújtotta lehetőségeket a mindennapjaik részévé kívánják emelni.“


Szalay Ferenc is üléspróbát vett az új járművek egyikében

Az e-flotta-szolgáltatás számos előnyt biztosít az önkormányzatnak: jelentősen csökken az üvegházhatású gáz kibocsátása, a szálló por koncentrációja, az egyéb légszennyezés, illetve a zajterhelés is. A település üzemeltetési költségeinek csökkentése is fontos szempont a város vezetésének. Mivel az önkormányzat havi szolgáltatási díjat fizet, jól tervezhetővé válnak az autókhoz kapcsolódó költségek és több teher sem terheli az e-flottát. Emellett ingyenes a parkolás és védett övezetekbe is be lehet hajtani az e-autókkal.

Kapcsolódó Cikkek