EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Nagykanizsa

Futás az apróságokért

Több mint százan húztak futócipőt az elmúlt hétvégén, hogy részt vegyenek a Kanizsai Futóklub jótékonysági versenyén. Aki eljött s teljesítette a penzumot, a kanizsai gyermekotthont támogatta.

A futóklub is csatlakozott az Egy doboznyi szeretet jótékonysági kezdeményezéshez, így sokan cipősdobozba rejtett ajándékokkal érkeztek a Csónakázó-tóhoz. A személyenkénti ezerforintos nevezési díjból befolyt összeg pedig a gyermekotthonban élők karácsonyát teszi szebbé. Az önkormányzat azt vállalta, hogy megduplázza a summát.


Többen Mikulás-dízájnban teljesítették az öt kilométeres távot (Fotó: Gergely Szilárd)

A hideg időben közös kocogással és bemelegítéssel indult a program, majd elstartolt a mezőny a Csótó körüli öt kilométeres etapra, amit többen Mikulásnak öltözve vagy legalábbis Mikulás-dizájnnal teljesítettek. A futókat az Egy doboznyi szeretet jótékonysági akció kezdeményezője, Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő indította útnak, aki úgy fogalmazott, ez a futás az adakozás és az egészséges életmód fontossága mellett a Csónakázó-tóra is ráirányítja a figyelmet.

– Itt nagyon jó lehetőség nyílik a sportra – fogalmazott a politikus –, hiszen akadály nélkül körbe lehet futni akár az egész tavat. Várhatóan jövőre pedig egy olyan pálya is épül majd, amelyen kocogni és kerékpározni is lehet.

Kapcsolódó Cikkek