EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,52 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Nagykanizsa

Futás az apróságokért

Több mint százan húztak futócipőt az elmúlt hétvégén, hogy részt vegyenek a Kanizsai Futóklub jótékonysági versenyén. Aki eljött s teljesítette a penzumot, a kanizsai gyermekotthont támogatta.

A futóklub is csatlakozott az Egy doboznyi szeretet jótékonysági kezdeményezéshez, így sokan cipősdobozba rejtett ajándékokkal érkeztek a Csónakázó-tóhoz. A személyenkénti ezerforintos nevezési díjból befolyt összeg pedig a gyermekotthonban élők karácsonyát teszi szebbé. Az önkormányzat azt vállalta, hogy megduplázza a summát.


Többen Mikulás-dízájnban teljesítették az öt kilométeres távot (Fotó: Gergely Szilárd)

A hideg időben közös kocogással és bemelegítéssel indult a program, majd elstartolt a mezőny a Csótó körüli öt kilométeres etapra, amit többen Mikulásnak öltözve vagy legalábbis Mikulás-dizájnnal teljesítettek. A futókat az Egy doboznyi szeretet jótékonysági akció kezdeményezője, Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő indította útnak, aki úgy fogalmazott, ez a futás az adakozás és az egészséges életmód fontossága mellett a Csónakázó-tóra is ráirányítja a figyelmet.

– Itt nagyon jó lehetőség nyílik a sportra – fogalmazott a politikus –, hiszen akadály nélkül körbe lehet futni akár az egész tavat. Várhatóan jövőre pedig egy olyan pálya is épül majd, amelyen kocogni és kerékpározni is lehet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.