2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Sport

Futsalkapus lett Szűcs Lajosból

Elfogultabb csákvári szurkolók szerint akár Szűcs Lajos, a kapusedző is védhetne még a helyi csapatban. Pedig már 44 éves az Újpest, a Fradi és a Pápa egykori játékosa, aki kisebb pályán, de azért máig véd, hiszen a TF futsalcsapatát erősíti.

Futsalkapusként Szűcs Lajosnak eleinte be-becsúszott a lába között a labda, hiszen több mint húsz évig nagypályás játékos volt, ez pedig merőben más „kávéház”.


– A futsalban kisebb és nehezebb labdával játszanak, ami néhányszor bizony megtréfált. Egyébként sem lettem vérbeli futsalkapus, mert én mindig kesztyűben védek – mondja az NB II-ben szereplő Csákvár kapusedzője. – A nagy pályán pedig már inkább csak a tanítványaimmal foglalkozom, mintsem a lövések hárításával.

Többé-kevésbé azért elégedett sorsának alakulásával, de máig nehezen tudja megemészteni, hogy  „csak” 486 élvonalbeli meccsen szerepelt – 14 hiányzott a félezerhez –, és mindössze háromszor kapott szerepet a válogatottban, de az atlantai olimpiai szereplés részben kárpótolta. No meg a Kaiserslauternnel nyert német és a ferencvárosiakkal szerezett két magyar bajnoki cím (igaz, az Újpesttel is összejött egy arany).

– A tavalyi az Eb idején annyira, de annyira irigyeltem a válogatott iránt megnyilvánuló szeretetet. De persze nem panaszkodhatok, szép sikereket értem el, és remélem, néhány év múlva a válogatottnál vagy egy élvonalbeli csapat kapusedzőjeként megadatik az, amiről játékosként lemaradtam. Egy biztos, a kispadra vezetőedzőként nem ülök, mert van önkritikám, és én is nagyon jól tudom, hogy kapusból sohasem lesz jó edző.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek