2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Futsalkapus lett Szűcs Lajosból

Elfogultabb csákvári szurkolók szerint akár Szűcs Lajos, a kapusedző is védhetne még a helyi csapatban. Pedig már 44 éves az Újpest, a Fradi és a Pápa egykori játékosa, aki kisebb pályán, de azért máig véd, hiszen a TF futsalcsapatát erősíti.

Futsalkapusként Szűcs Lajosnak eleinte be-becsúszott a lába között a labda, hiszen több mint húsz évig nagypályás játékos volt, ez pedig merőben más „kávéház”.


– A futsalban kisebb és nehezebb labdával játszanak, ami néhányszor bizony megtréfált. Egyébként sem lettem vérbeli futsalkapus, mert én mindig kesztyűben védek – mondja az NB II-ben szereplő Csákvár kapusedzője. – A nagy pályán pedig már inkább csak a tanítványaimmal foglalkozom, mintsem a lövések hárításával.

Többé-kevésbé azért elégedett sorsának alakulásával, de máig nehezen tudja megemészteni, hogy  „csak” 486 élvonalbeli meccsen szerepelt – 14 hiányzott a félezerhez –, és mindössze háromszor kapott szerepet a válogatottban, de az atlantai olimpiai szereplés részben kárpótolta. No meg a Kaiserslauternnel nyert német és a ferencvárosiakkal szerezett két magyar bajnoki cím (igaz, az Újpesttel is összejött egy arany).

– A tavalyi az Eb idején annyira, de annyira irigyeltem a válogatott iránt megnyilvánuló szeretetet. De persze nem panaszkodhatok, szép sikereket értem el, és remélem, néhány év múlva a válogatottnál vagy egy élvonalbeli csapat kapusedzőjeként megadatik az, amiről játékosként lemaradtam. Egy biztos, a kispadra vezetőedzőként nem ülök, mert van önkritikám, és én is nagyon jól tudom, hogy kapusból sohasem lesz jó edző.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

 • Hazaigazolt Tajti Mátyás

  Hazaigazolt Tajti Mátyás

  A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

 • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

  Tóth „Potya” István a mi hősünk!

  Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.

 • Ez a vb álomcsapata

  Ez a vb álomcsapata

  Kihirdette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a szurkolók világbajnoki álomcsapatát. Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ez az összeállítás inkább érzelmi, mint szakmai alapon jött létre, hiszen három brazil labdarúgó is helyet kapott a keretben és Cristiano Ronaldo is be lett válogatva.