EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Miskolc

Győzelemmel zárta az évet a DVTK

A Diósgyőr Mezőkövesden izgalmas mérkőzésen 3-2-re legyőzte a vendég Debrecent a múlt szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A miskolciak több mint nyolc év után nyertek bajnoki találkozón a hajdúságiak ellen, ezt megelőzően legutóbb 2009. július 25-én örülhetett a DVTK. 


Több mint nyolc év elteltével győzte le a Diósgyőr a Debrecent – fotó: dvtk.eu

Nagy lendülettel és jól kezdett a Diósgyőr, amely bő negyedóra elteltével már két góllal vezetett. Ettől érthetően kissé össze is zavarodott a Debrecen, de a miskolciak nem tudták lezárni a mérkőzést. A Loki a félidő hajrájában szépített, közvetlenül a szünet előtt azonban nehéz helyzetbe került, mivel a magáról megfeledkezett Jovanovicot kiállította a játékvezető. 

Karan (középen) gólöröme a találkozó 17. percében – fotó: dvtk.eu

A fordulást követően a DVTK biztosan őrizte előnyét, s kissé átadta a területet a Debrecennek: erre kis híján ráfázott, de Ferenczi lövése a kapufán csattant. A diósgyőriek terve azonban bejött, mivel a hajdúságiak túlságosan is kitámadtak, egy labdavesztés után pedig a DVTK villámgyors kontrával növelte előnyét. A Debrecen nem adta fel, és újra nagy lendülettel támadott, a védő Ferenczi újfent hatalmas helyzetet hagyott ki, de rögtön ezután Tőzsér szépített, ezzel nyílttá téve az utolsó tíz percet. A Debrecennek meg is voltak a lehetőségei, de az eredmény már nem változott. A vendégcsapat a találkozót kilenc emberrel fejezte be.

Kapcsolódó Cikkek