EUR: 326,60 Ft
CHF: 280,51 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Hódmezővásárhely

Hegedűs Zoltán indul az időközi választáson

Hegedűs Zoltánt, Hódmezővásárhely jelenlegi alpolgármesterét indítja a február 25-i időközi polgármester-választáson a Fidesz–KDNP.

A választást Almási István halála miatt kellett kiírni, aki életének 73. évében hunyt el november 20-án, ezzel polgármesteri mandátuma is megszűnt.


Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke, dr. Havasi Katalin, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő

Dr. Havasi Katalin, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke elmondta, hogy olyan jelöltet kerestek, aki méltó Almási István emlékéhez, illetve méltó a hódmezővásárhelyiekhez. Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke hozzátette, hogy a folytonosság fontos szempont volt abban, hogy Hegedűs Zoltánnak szavaztak bizalmat. Mind a Fidesz, mind a KDNP helyi szervezete egyhangúlag fogadta el Hegedűs Zoltán jelölését.

“Minden vég valami újnak a kezdete. A veszteség óriási, de egy közösség nem maradhat vezető nélkül”- fogalmazott Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő.

Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a „városvezetés nem oneman show”, hanem csapatmunka, és ebbe a csapatba kerestek új vezetőt. Két szempontot vettek figyelembe – fűzte tovább Lázár János. Az egyik a tapasztalat: Hegedűs Zoltánnak három helyhatósági választáson szavaztak már bizalmat a hódmezővásárhelyiek, illetve alpolgármesterként is kitűnő munkát végez, valamint a beruházások levezénylésében is aktívan részt vesz. A másik szempont a stabilitás volt, hiszen a megválasztott polgármester 2019 őszéig látja el a tisztséget.


“A 27 évvel ezelőtt megkezdett utat szeretném folytatni, hogy Hódmezővásárhely még élhetőbb város legyen”- mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki jelenleg polgármesteri jogkörben jár el, megköszönte a bizalmat és a jelölést, és hangsúlyozta, hogy munkájában eddig is a legfontosabb a tisztesség és a becsület volt, ami még édesapja öröksége, és Almási István polgármestersége alatt is ezt követte és ezután is ezt szeretné.

2018. február 25-én járulhatnak a szavazóurnákhoz a hódmezővásárhelyiek, ekkor lesz az időközi polgármester-választás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.