2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Hódmezővásárhely

Hegedűs Zoltán indul az időközi választáson

Hegedűs Zoltánt, Hódmezővásárhely jelenlegi alpolgármesterét indítja a február 25-i időközi polgármester-választáson a Fidesz–KDNP.

A választást Almási István halála miatt kellett kiírni, aki életének 73. évében hunyt el november 20-án, ezzel polgármesteri mandátuma is megszűnt.


Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke, dr. Havasi Katalin, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő

Dr. Havasi Katalin, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke elmondta, hogy olyan jelöltet kerestek, aki méltó Almási István emlékéhez, illetve méltó a hódmezővásárhelyiekhez. Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke hozzátette, hogy a folytonosság fontos szempont volt abban, hogy Hegedűs Zoltánnak szavaztak bizalmat. Mind a Fidesz, mind a KDNP helyi szervezete egyhangúlag fogadta el Hegedűs Zoltán jelölését.

“Minden vég valami újnak a kezdete. A veszteség óriási, de egy közösség nem maradhat vezető nélkül”- fogalmazott Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő.

Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a „városvezetés nem oneman show”, hanem csapatmunka, és ebbe a csapatba kerestek új vezetőt. Két szempontot vettek figyelembe – fűzte tovább Lázár János. Az egyik a tapasztalat: Hegedűs Zoltánnak három helyhatósági választáson szavaztak már bizalmat a hódmezővásárhelyiek, illetve alpolgármesterként is kitűnő munkát végez, valamint a beruházások levezénylésében is aktívan részt vesz. A másik szempont a stabilitás volt, hiszen a megválasztott polgármester 2019 őszéig látja el a tisztséget.


“A 27 évvel ezelőtt megkezdett utat szeretném folytatni, hogy Hódmezővásárhely még élhetőbb város legyen”- mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki jelenleg polgármesteri jogkörben jár el, megköszönte a bizalmat és a jelölést, és hangsúlyozta, hogy munkájában eddig is a legfontosabb a tisztesség és a becsület volt, ami még édesapja öröksége, és Almási István polgármestersége alatt is ezt követte és ezután is ezt szeretné.

2018. február 25-én járulhatnak a szavazóurnákhoz a hódmezővásárhelyiek, ekkor lesz az időközi polgármester-választás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.