EUR: 322,42 Ft
CHF: 284,45 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Dunaújváros

Heti kétszer az Újpest ellen

Mintha csak az orvos írná fel a dunaújvárosi női vízilabdacsapatnak az Újpest együttesét: az elmúlt héten kétszer is összemérték tudásukat Mihók Attila tanítványai az UVSE-vel. Bár mindkét találkozót a fővárosiak nyerték, a dunaújvárosi drukkerek nem lehetnek elégedetlenek, hiszen a második mérkőzés után Magyar Kupa-ezüsttel térhettek haza Gurisatti Grétáék.

A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában bajnoki találkozón fogadta az UVSE együttesét a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. Ezen a meccsen – ahogy az idei szezonban minden alkalommal – alaposan megnehezítette az újpestiek dolgát a házigazda DUE, azonban végül mégis az Újpest hagyhatta el győztesen a medencét, miután 8-6-ra behúzta a meccset. Nem sok idejük maradt azonban a dunaújvárosiaknak, hogy elemezgessék a mérkőzést, hiszen néhány nappal később már a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepeltek Szilágyi Dorottyáék. A döntőbe a BVSC-n keresztül vezetett a dunaújvárosi hölgyek útja, akik a Császár-Komjádi Uszodában rendezett találkozón 10-7-re múlták felül a vasutasokat.


Előbb hazai pályán, majd a Császár Komjádi Uszodában játszott az Újpesttel a DUE (fotó: DFVE)

 

Miután az Újpest–Ferencváros rangadón az esélyes UVSE ötméteresekkel legyőzte a zöld-fehéreket, egy héten belül másodszor is megmérkőzhetett Benczúr Márton csapatával az Újváros. Ezúttal nem a bajnoki pontok, hanem a Magyar Kupa-győzelem volt a mérkőzés tétje. A meccs első negyedében ugyan az UVSE szerzett előnyt, a folytatásban azonban végig kiegyenlített, nagy csatát láthattak a nézők: nem csoda, hogy a rendes játékidő végén 10-10-es döntetlent mutatott az eredményjelző. Jöhetett tehát az ötméterespárbaj, amelyből ezúttal a fővárosiak kerültek ki győztesen, így ők lettek a Magyar Kupa-győztesek, míg a DUE-Maarsk Graphicsnak a szépen csillogó ezüst jutott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.