EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

Heti kétszer az Újpest ellen

Mintha csak az orvos írná fel a dunaújvárosi női vízilabdacsapatnak az Újpest együttesét: az elmúlt héten kétszer is összemérték tudásukat Mihók Attila tanítványai az UVSE-vel. Bár mindkét találkozót a fővárosiak nyerték, a dunaújvárosi drukkerek nem lehetnek elégedetlenek, hiszen a második mérkőzés után Magyar Kupa-ezüsttel térhettek haza Gurisatti Grétáék.

A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában bajnoki találkozón fogadta az UVSE együttesét a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. Ezen a meccsen – ahogy az idei szezonban minden alkalommal – alaposan megnehezítette az újpestiek dolgát a házigazda DUE, azonban végül mégis az Újpest hagyhatta el győztesen a medencét, miután 8-6-ra behúzta a meccset. Nem sok idejük maradt azonban a dunaújvárosiaknak, hogy elemezgessék a mérkőzést, hiszen néhány nappal később már a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepeltek Szilágyi Dorottyáék. A döntőbe a BVSC-n keresztül vezetett a dunaújvárosi hölgyek útja, akik a Császár-Komjádi Uszodában rendezett találkozón 10-7-re múlták felül a vasutasokat.


Előbb hazai pályán, majd a Császár Komjádi Uszodában játszott az Újpesttel a DUE (fotó: DFVE)

 

Miután az Újpest–Ferencváros rangadón az esélyes UVSE ötméteresekkel legyőzte a zöld-fehéreket, egy héten belül másodszor is megmérkőzhetett Benczúr Márton csapatával az Újváros. Ezúttal nem a bajnoki pontok, hanem a Magyar Kupa-győzelem volt a mérkőzés tétje. A meccs első negyedében ugyan az UVSE szerzett előnyt, a folytatásban azonban végig kiegyenlített, nagy csatát láthattak a nézők: nem csoda, hogy a rendes játékidő végén 10-10-es döntetlent mutatott az eredményjelző. Jöhetett tehát az ötméterespárbaj, amelyből ezúttal a fővárosiak kerültek ki győztesen, így ők lettek a Magyar Kupa-győztesek, míg a DUE-Maarsk Graphicsnak a szépen csillogó ezüst jutott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.