EUR: 326,31 Ft
CHF: 283,55 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Dunaújváros

Heti kétszer az Újpest ellen

Mintha csak az orvos írná fel a dunaújvárosi női vízilabdacsapatnak az Újpest együttesét: az elmúlt héten kétszer is összemérték tudásukat Mihók Attila tanítványai az UVSE-vel. Bár mindkét találkozót a fővárosiak nyerték, a dunaújvárosi drukkerek nem lehetnek elégedetlenek, hiszen a második mérkőzés után Magyar Kupa-ezüsttel térhettek haza Gurisatti Grétáék.

A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában bajnoki találkozón fogadta az UVSE együttesét a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. Ezen a meccsen – ahogy az idei szezonban minden alkalommal – alaposan megnehezítette az újpestiek dolgát a házigazda DUE, azonban végül mégis az Újpest hagyhatta el győztesen a medencét, miután 8-6-ra behúzta a meccset. Nem sok idejük maradt azonban a dunaújvárosiaknak, hogy elemezgessék a mérkőzést, hiszen néhány nappal később már a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepeltek Szilágyi Dorottyáék. A döntőbe a BVSC-n keresztül vezetett a dunaújvárosi hölgyek útja, akik a Császár-Komjádi Uszodában rendezett találkozón 10-7-re múlták felül a vasutasokat.


Előbb hazai pályán, majd a Császár Komjádi Uszodában játszott az Újpesttel a DUE (fotó: DFVE)

 

Miután az Újpest–Ferencváros rangadón az esélyes UVSE ötméteresekkel legyőzte a zöld-fehéreket, egy héten belül másodszor is megmérkőzhetett Benczúr Márton csapatával az Újváros. Ezúttal nem a bajnoki pontok, hanem a Magyar Kupa-győzelem volt a mérkőzés tétje. A meccs első negyedében ugyan az UVSE szerzett előnyt, a folytatásban azonban végig kiegyenlített, nagy csatát láthattak a nézők: nem csoda, hogy a rendes játékidő végén 10-10-es döntetlent mutatott az eredményjelző. Jöhetett tehát az ötméterespárbaj, amelyből ezúttal a fővárosiak kerültek ki győztesen, így ők lettek a Magyar Kupa-győztesek, míg a DUE-Maarsk Graphicsnak a szépen csillogó ezüst jutott.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.