EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Dunaújváros

Heti kétszer az Újpest ellen

Mintha csak az orvos írná fel a dunaújvárosi női vízilabdacsapatnak az Újpest együttesét: az elmúlt héten kétszer is összemérték tudásukat Mihók Attila tanítványai az UVSE-vel. Bár mindkét találkozót a fővárosiak nyerték, a dunaújvárosi drukkerek nem lehetnek elégedetlenek, hiszen a második mérkőzés után Magyar Kupa-ezüsttel térhettek haza Gurisatti Grétáék.

A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában bajnoki találkozón fogadta az UVSE együttesét a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. Ezen a meccsen – ahogy az idei szezonban minden alkalommal – alaposan megnehezítette az újpestiek dolgát a házigazda DUE, azonban végül mégis az Újpest hagyhatta el győztesen a medencét, miután 8-6-ra behúzta a meccset. Nem sok idejük maradt azonban a dunaújvárosiaknak, hogy elemezgessék a mérkőzést, hiszen néhány nappal később már a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepeltek Szilágyi Dorottyáék. A döntőbe a BVSC-n keresztül vezetett a dunaújvárosi hölgyek útja, akik a Császár-Komjádi Uszodában rendezett találkozón 10-7-re múlták felül a vasutasokat.


Előbb hazai pályán, majd a Császár Komjádi Uszodában játszott az Újpesttel a DUE (fotó: DFVE)

 

Miután az Újpest–Ferencváros rangadón az esélyes UVSE ötméteresekkel legyőzte a zöld-fehéreket, egy héten belül másodszor is megmérkőzhetett Benczúr Márton csapatával az Újváros. Ezúttal nem a bajnoki pontok, hanem a Magyar Kupa-győzelem volt a mérkőzés tétje. A meccs első negyedében ugyan az UVSE szerzett előnyt, a folytatásban azonban végig kiegyenlített, nagy csatát láthattak a nézők: nem csoda, hogy a rendes játékidő végén 10-10-es döntetlent mutatott az eredményjelző. Jöhetett tehát az ötméterespárbaj, amelyből ezúttal a fővárosiak kerültek ki győztesen, így ők lettek a Magyar Kupa-győztesek, míg a DUE-Maarsk Graphicsnak a szépen csillogó ezüst jutott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.