2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Hódmezővásárhely

Hit és emlékezés az első gyertyagyújtáson

Advent első vasárnapján a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt Bálint Gabriella önkormányzati képviselő Almási István özvegyével közösen lobbantotta fel a város adventi koszorújának első lángját.

A gyerekek a Mikulással is találkozhattak

Ünnepi fényekbe, díszbe öltözött a város főtere, de leginkább a Dr. Rapcsák András sétálóutca. A gyerekek a Mikulással is találkozhattak, akinek a fülébe súghatták, mire vágynak leginkább karácsony alkalmából.


Bálint Gabriella képviselő  (balra) és Almási István özvegye közösen gyújtották meg az első adventi gyertyát

A sors ennek az ünnepi alkalomnak a forgatókönyvét jelentősen átírta. Eredetileg úgy tervezték, hogy az első adventi gyertyát, amely a hitet jelképezi, Almási István polgármester gyújtja meg. Ő azonban már nem lehet közöttünk, így ezt a szerepet Bálint Gabriella képviselő vette át, akihez csatlakozott Almási István özvegye, Enikő is. Az ünnepségbe így szomorúság, illetve a néhai polgármesterre való emlékezés is vegyült.

Az Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda gyermekei karácsonyi énekekkel, mondókákkal csaltak mosolyt mindenki arcára

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.