2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Hódmezővásárhely

Hit és emlékezés az első gyertyagyújtáson

Advent első vasárnapján a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt Bálint Gabriella önkormányzati képviselő Almási István özvegyével közösen lobbantotta fel a város adventi koszorújának első lángját.

A gyerekek a Mikulással is találkozhattak

Ünnepi fényekbe, díszbe öltözött a város főtere, de leginkább a Dr. Rapcsák András sétálóutca. A gyerekek a Mikulással is találkozhattak, akinek a fülébe súghatták, mire vágynak leginkább karácsony alkalmából.


Bálint Gabriella képviselő  (balra) és Almási István özvegye közösen gyújtották meg az első adventi gyertyát

A sors ennek az ünnepi alkalomnak a forgatókönyvét jelentősen átírta. Eredetileg úgy tervezték, hogy az első adventi gyertyát, amely a hitet jelképezi, Almási István polgármester gyújtja meg. Ő azonban már nem lehet közöttünk, így ezt a szerepet Bálint Gabriella képviselő vette át, akihez csatlakozott Almási István özvegye, Enikő is. Az ünnepségbe így szomorúság, illetve a néhai polgármesterre való emlékezés is vegyült.

Az Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda gyermekei karácsonyi énekekkel, mondókákkal csaltak mosolyt mindenki arcára

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.