EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Hódmezővásárhely

Hit és emlékezés az első gyertyagyújtáson

Advent első vasárnapján a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt Bálint Gabriella önkormányzati képviselő Almási István özvegyével közösen lobbantotta fel a város adventi koszorújának első lángját.

A gyerekek a Mikulással is találkozhattak

Ünnepi fényekbe, díszbe öltözött a város főtere, de leginkább a Dr. Rapcsák András sétálóutca. A gyerekek a Mikulással is találkozhattak, akinek a fülébe súghatták, mire vágynak leginkább karácsony alkalmából.


Bálint Gabriella képviselő  (balra) és Almási István özvegye közösen gyújtották meg az első adventi gyertyát

A sors ennek az ünnepi alkalomnak a forgatókönyvét jelentősen átírta. Eredetileg úgy tervezték, hogy az első adventi gyertyát, amely a hitet jelképezi, Almási István polgármester gyújtja meg. Ő azonban már nem lehet közöttünk, így ezt a szerepet Bálint Gabriella képviselő vette át, akihez csatlakozott Almási István özvegye, Enikő is. Az ünnepségbe így szomorúság, illetve a néhai polgármesterre való emlékezés is vegyült.

Az Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda gyermekei karácsonyi énekekkel, mondókákkal csaltak mosolyt mindenki arcára

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.