2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Tatabánya

Hokidélutánt rendeztek a Polipok

Csúszka, játékos gyakorlatok, kiváló hangulat – ezek várták a látogatókat a múlt szombaton a Tatabányai Műjégpályán, ahol hokidélutánt rendezett a Tatabányai Polipok csapata. A rendezvény célja a sportág népszerűsítése volt.

– A Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával egy igen látványos, színes programot igyekeztünk szervezni – tudtuk meg Dobozi Gábortól, a Polipok csapatvezetőjétől. – Aki ma itt van velünk, maga is megtapasztalhatja, mitől olyan népszerű a jégkorong. A leggyorsabb csapatjátékról beszélünk, amely a gyermekek számtalan készségét fejleszti, ráadásul kis korban a testi kontaktus is tiltott a játékosok között.


A program leghíresebb vendége Vas Márton volt. Az idén visszavonult klasszis tizenöt éven át játszott a magyar válogatottban, jelenleg pedig a térség mentoredzőjeként tevékenykedik.

– Gyakran járok Tatabányán a munkámból adódóan, és szimpatikus az itt folyó műhelymunka – hangsúlyozta Vas Márton. – Szükség van arra, hogy minél több hasonló vidéki bázisa legyen a hokinak, mert csak ez viheti előre a sportágat. Aki gyermekként beleszeret a jégkorongba, az felnőttként sem fog teljesen elszakadni tőle, még akkor sem, ha esetleg nem lesz belőle profi játékos.


A tatabányai hokidélután a Magyar Jégkorong Szövetség „Gyere hokizni!” programsorozata keretében valósult meg, így a magyar válogatott kabalája, Csúszka, a jegesmedve is korcsolyát húzott, és ő is együtt játszott a gyermekekkel a műjégpályán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.