EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Ifjú polgárőrök segítik a rendvédelmi szerveket

Közel nyolcvan diák csatlakozott a napokban az Ifjú Polgárőr Egyesülethez, amely elsőként itt, Békéscsabán jött létre az országban. Az avatóünnepséget a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumának dísztermében tartották.

A rendezvényen részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is, aki kiemelte, hogy a fiatal polgárőrökre mindig nagy szükség van. Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere arról számolt be, hogy az Ifjú Polgárőr Egyesület rendkívül újszerű, innovatív gondolat, és ha bármiben tud segíteni az erre hivatott, a közbiztonság fenntartására létrejött szerveknek, az nagyszerű eredményeket jelent majd.


Augusztusban született meg az elképzelés az Ifjú Polgárőr Egyesület megalapításáról, amelyet október közepére hoztak végül létre. Mucsi Balázs, a szakképzési centrum főigazgatója kiemelte, hogy azért fontos a centrumnak ez a nap, mert nemcsak az intézménynek, de az itt tanulóknak is többféle társadalmi szerepvállalása van, ami most egyesületi formában is megjelenhet. Az avatottak nagy része jelenleg a rendészeti ágazatban tanul, tőlük eddig sem volt idegen a rendvédelmi szervekkel való együttműködés. A Békéscsabai Szakképzési Centrum felavatott diákjai a városi polgárőrökhöz csatlakoznak majd.

Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke kifejtette, hogy a polgárőrség értékrendjének fontos eleme a rend iránti elkötelezettség, a közösségi szolgálat, illetve a tenni akarás a közösségért. Idővel azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok aktívan vegyenek részt ebben a tevékenységben. A diákok felnőtt-támogatás mellett adminisztratív feladatokat láthatnak majd el, de részt vehetnek többek között a nyugdíjasokat segítő programokban is.


Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, hogy a rendőrség fontosnak tartja, hogy szakmailag is támogassa azoknak a szervezeteknek, egyesületeknek a munkáját, amelyek tenni akarnak Békés megye és Békéscsaba közbiztonságáért. Éppen ezért például a BSZC-ben zajló képzésben is aktívan részt vesznek.

Természetesen az érdeklődőket folyamatosan várják az egyesület munkatársai, a diákok bátran kérhetnek információt osztályfőnökeiktől vagy a centrum más munkatársaitól. Rendezvényeken is rendszeresen találkozhatnak majd az egyesület képviselőivel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.