EUR: 322,53 Ft
CHF: 281,88 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Békéscsaba

Ifjú polgárőrök segítik a rendvédelmi szerveket

Közel nyolcvan diák csatlakozott a napokban az Ifjú Polgárőr Egyesülethez, amely elsőként itt, Békéscsabán jött létre az országban. Az avatóünnepséget a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumának dísztermében tartották.

A rendezvényen részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is, aki kiemelte, hogy a fiatal polgárőrökre mindig nagy szükség van. Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere arról számolt be, hogy az Ifjú Polgárőr Egyesület rendkívül újszerű, innovatív gondolat, és ha bármiben tud segíteni az erre hivatott, a közbiztonság fenntartására létrejött szerveknek, az nagyszerű eredményeket jelent majd.


Augusztusban született meg az elképzelés az Ifjú Polgárőr Egyesület megalapításáról, amelyet október közepére hoztak végül létre. Mucsi Balázs, a szakképzési centrum főigazgatója kiemelte, hogy azért fontos a centrumnak ez a nap, mert nemcsak az intézménynek, de az itt tanulóknak is többféle társadalmi szerepvállalása van, ami most egyesületi formában is megjelenhet. Az avatottak nagy része jelenleg a rendészeti ágazatban tanul, tőlük eddig sem volt idegen a rendvédelmi szervekkel való együttműködés. A Békéscsabai Szakképzési Centrum felavatott diákjai a városi polgárőrökhöz csatlakoznak majd.

Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke kifejtette, hogy a polgárőrség értékrendjének fontos eleme a rend iránti elkötelezettség, a közösségi szolgálat, illetve a tenni akarás a közösségért. Idővel azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok aktívan vegyenek részt ebben a tevékenységben. A diákok felnőtt-támogatás mellett adminisztratív feladatokat láthatnak majd el, de részt vehetnek többek között a nyugdíjasokat segítő programokban is.


Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, hogy a rendőrség fontosnak tartja, hogy szakmailag is támogassa azoknak a szervezeteknek, egyesületeknek a munkáját, amelyek tenni akarnak Békés megye és Békéscsaba közbiztonságáért. Éppen ezért például a BSZC-ben zajló képzésben is aktívan részt vesznek.

Természetesen az érdeklődőket folyamatosan várják az egyesület munkatársai, a diákok bátran kérhetnek információt osztályfőnökeiktől vagy a centrum más munkatársaitól. Rendezvényeken is rendszeresen találkozhatnak majd az egyesület képviselőivel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.