2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Békéscsaba

Ifjú polgárőrök segítik a rendvédelmi szerveket

Közel nyolcvan diák csatlakozott a napokban az Ifjú Polgárőr Egyesülethez, amely elsőként itt, Békéscsabán jött létre az országban. Az avatóünnepséget a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumának dísztermében tartották.

A rendezvényen részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is, aki kiemelte, hogy a fiatal polgárőrökre mindig nagy szükség van. Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere arról számolt be, hogy az Ifjú Polgárőr Egyesület rendkívül újszerű, innovatív gondolat, és ha bármiben tud segíteni az erre hivatott, a közbiztonság fenntartására létrejött szerveknek, az nagyszerű eredményeket jelent majd.


Augusztusban született meg az elképzelés az Ifjú Polgárőr Egyesület megalapításáról, amelyet október közepére hoztak végül létre. Mucsi Balázs, a szakképzési centrum főigazgatója kiemelte, hogy azért fontos a centrumnak ez a nap, mert nemcsak az intézménynek, de az itt tanulóknak is többféle társadalmi szerepvállalása van, ami most egyesületi formában is megjelenhet. Az avatottak nagy része jelenleg a rendészeti ágazatban tanul, tőlük eddig sem volt idegen a rendvédelmi szervekkel való együttműködés. A Békéscsabai Szakképzési Centrum felavatott diákjai a városi polgárőrökhöz csatlakoznak majd.

Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke kifejtette, hogy a polgárőrség értékrendjének fontos eleme a rend iránti elkötelezettség, a közösségi szolgálat, illetve a tenni akarás a közösségért. Idővel azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok aktívan vegyenek részt ebben a tevékenységben. A diákok felnőtt-támogatás mellett adminisztratív feladatokat láthatnak majd el, de részt vehetnek többek között a nyugdíjasokat segítő programokban is.


Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, hogy a rendőrség fontosnak tartja, hogy szakmailag is támogassa azoknak a szervezeteknek, egyesületeknek a munkáját, amelyek tenni akarnak Békés megye és Békéscsaba közbiztonságáért. Éppen ezért például a BSZC-ben zajló képzésben is aktívan részt vesznek.

Természetesen az érdeklődőket folyamatosan várják az egyesület munkatársai, a diákok bátran kérhetnek információt osztályfőnökeiktől vagy a centrum más munkatársaitól. Rendezvényeken is rendszeresen találkozhatnak majd az egyesület képviselőivel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.