EUR: 317,60 Ft
CHF: 279,77 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Így mond köszönetet a magyaroknak Orbán Viktor – Videó!

Brüsszelből, a csütörtökön kezdődő és pénteken véget érő európai uniós csúcstalálkozóról küldte utolsó videóját Orbán Viktor amiben köszönetet mondd a magyaroknak.

A csúcsnak vége, a harc folytatódik – címmel osztotta meg a kormányfő  videóját a találkozóról  a közösségi oldalán.


“Szeretnék köszönetet mondani azoknak a magyaroknak, akik részt vettek a nemzeti konzultációban, kölcsönadták nekünk, nekem az erejüket, s lehetővé tettek, hogy ezen a csúcson különösképpen tegnap éjszaka sikerüljön visszaverni a támadásokat, amelyekkel Magyarország  szuverenitását kis híján megsértették”

 

Orbán Viktor korábbi videójában hangsúlyozta, Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdéséről.


Elmondta, véget ért az uniós vezetők hosszúra nyúlt kétnapos tanácsülése, amelynek komoly tétje volt Magyarország számára. Megakadályoztuk, hogy olyan eredmények szülessenek az uniós csúcstalálkozón, amelyek következményeként idegeneket telepítettek volna bevándorlóként Magyarországra. Ahhoz, hogy ezt sikerült megakadályozni, sokmillió magyar ember egybehangzó akarata kellett. Köszönet érte – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök a videóban “szép adventet, áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket” kívánt “Magyarország minden polgárának”.

“Ami 2018-at illeti, arról most csak annyit mondhatok önöknek: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – mondta.

Kora hajnali, ugyancsak Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában a miniszterelnök azt emelte ki, hogy az uniós vezetők a brüsszeli csúcstalálkozón egyetértettek a migráció úgynevezett külső kérdéseiben – a határvédelemben és a migránsok megállításában a határokon kívül -, de továbbra sincs egyetértés köztük a betelepítések és a bevándorlás kérdésében.

“A jó hír, hogy egyetértettünk a migráció úgynevezett külső kérdéseiben: határvédelem és a migránsok megállítása a határon kívül. A rosszabb hír az, hogy továbbra sem értünk egyet a betelepítések és a bevándorlás kérdésében. Továbbra is sokan vannak – nagyok és erősek – azok, akik nem megállítani akarják a migrációt, hanem be akarják hozni a migránsokat Európába, és utána pedig kötelező erővel szét akarják osztani. Így Magyarországra is akarnak betelepíteni idegeneket, migránsokat, dacára annak, hogy mi ezt egyáltalán nem akarjuk” – mondta a kormányfő, hozzátéve: “a közép-európaiak jól harcoltak, a lengyelek, a csehek, a szlovákok a szlovénok és mi is”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

    Szilágyi Péter: A magyar iskolák találkozója újabb nagy sikerű fórum

    Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Diaszpóra Tanács mellett még egy magas szintű fórumot sikerült életre hívni a diaszpórában élő magyaroknak a Hétvégi magyar iskolák találkozója című rendezvény részeként – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos.

  • Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

    Palkovics László: A kormány segítené a családi vállalatok utódlását

    A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat – nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban.