2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb XVII.kerület

Irány Bamako

A rákosmenti Köbli Ferenc és a pesterzsébeti Mihucz Krisztián közös barátokon keresztül ismerték meg egymást, most pedig arra készülnek, átszelik Európát, hogy aztán Afrikában kössenek ki. A januári Bamako-rali során sok adományt is magukkal visznek, hogy a túra élményein túl másokon is segítsenek.

Jövőre is megrendezik a Budapest–Bamako-ralit, január 12-én hagyják el a versenyzők a magyar fővárost, négy nap alatt kell letudniuk Európát, majd Marokkón, Mauritánián és Szenegálon át – összesen két hét alatt – jutnak el az idei végállomásig, Gambiáig. A kategóriák megengedik, hogy amatőr, profi ralis múlttal nem rendelkezők is teljesíthessék a túraszakaszokat.


Jobbára idehaza tesztelték a terepjárót ( Fotó: Sáfár Tibor )

– Régi vágyam volt, hogy elinduljak a Bamakón, de sosem találtam az ismerőseim között olyat, akivel együtt megtehettem volna. Aztán Ferivel beszélgetve szóba került ennek a lehetősége, és ő vevő volt az ötletre – mondta lapunknak Krisztián, akinek nem volt nehéz meggyőznie Ferit.

– Engem mindig is érdekelt, nem volt ugyan bakancslistás, de most már felkerült rá, és hamarosan ki is pipálhatom – vette át a szót Feri. – Utazási irodában dolgozom, munkám során nagyon megkedveltem Afrikát, a kultúrát, a tájakat. Hobbifotósunk vagyunk, úgyhogy útközben szerintem lesz mit megörökítenünk.


Krisztián és Feri adományokkal alaposan megpakolja majd a Mitsubishit ( Fotó: Sáfár Tibor )

A Buckalakók fantázianévre keresztelt duó nem megy üres kézzel délre, a rali egyik küldetése, hogy segítse a térséget adományaival.

– Külön tetszett, hogy mivel nem autóversenyzők vagyunk, a karitatív oldalával még jót is tehetünk. Iskoláknak szeretnénk segíteni, elsősorban tanszereket készítettünk össze – emelte ki Feri.

– Hosszú előkészítési folyamaton vagyunk túl, az autó például egy éve megvan. Az utolsó egy-két hónapra már csak a vízumügyintézés és az oltások beadatása maradt – tette hozzá Krisztián. A fiúk egy Mitsubishi Pajeróval vágnak neki az útnak, amelynek korábban Torgyán József is a tulajdonosa volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek