EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Dunaújváros

Iskolanyitogató a Vasváriban

Az óvodások és szüleik számára tartott nyílt napot a Vasvári Pál Általános Iskola. Az eseményen a bemutatóórák mellett a különböző sportágakkal is megismerkedhettek az érdeklődők. 

A Vasvári Pál Általános Iskola leginkább sporttagozatos osztályairól ismert Dunaújvárosban és térségében. Ennek megfelelően az intézmény „Iskolanyitogató” névre keresztelt rendezvényén is nagy hangsúlyt kaptak a sportági bemutatók: a kézilabda, a vízilabda, a kajak-kenu és a labdarúgás mellett többek között az úszók is bemutatták tudásukat.


A vizes sportokat is bemutatták a nyílt napon

 

A Vasvári méltán büszke lehet az iskolájukban tanuló igazolt sportolókra, akik közül számos olimpikon és válogatott atléta került ki: egyebek mellett Kovács Zsófia tornász, Takács Krisztián úszó vagy éppen Hajdu Jonatán kenus. Az iskola tanulói azonban a székesfehérvári és dunaújvárosi jégkorongcsapatban is bizonyítottak már. Mindemellett az intézmény természetesen nagy hangsúlyt fektet az iskolai rendezvényekre is: a Márton-napi felvonulás vagy éppen a karácsonyi szünet előtti ünnepség egyaránt nagy népszerűségnek örvend.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.