EUR: 326,80 Ft
CHF: 280,71 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Dunaújváros

Iskolanyitogató a Vasváriban

Az óvodások és szüleik számára tartott nyílt napot a Vasvári Pál Általános Iskola. Az eseményen a bemutatóórák mellett a különböző sportágakkal is megismerkedhettek az érdeklődők. 

A Vasvári Pál Általános Iskola leginkább sporttagozatos osztályairól ismert Dunaújvárosban és térségében. Ennek megfelelően az intézmény „Iskolanyitogató” névre keresztelt rendezvényén is nagy hangsúlyt kaptak a sportági bemutatók: a kézilabda, a vízilabda, a kajak-kenu és a labdarúgás mellett többek között az úszók is bemutatták tudásukat.


A vizes sportokat is bemutatták a nyílt napon

 

A Vasvári méltán büszke lehet az iskolájukban tanuló igazolt sportolókra, akik közül számos olimpikon és válogatott atléta került ki: egyebek mellett Kovács Zsófia tornász, Takács Krisztián úszó vagy éppen Hajdu Jonatán kenus. Az iskola tanulói azonban a székesfehérvári és dunaújvárosi jégkorongcsapatban is bizonyítottak már. Mindemellett az intézmény természetesen nagy hangsúlyt fektet az iskolai rendezvényekre is: a Márton-napi felvonulás vagy éppen a karácsonyi szünet előtti ünnepség egyaránt nagy népszerűségnek örvend.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.