2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Miskolc

Japán világcég érkezhet Miskolcra

Akkumulátorgyárat építene Miskolcon egy japán cég – tudta meg a Világgazdaság. A mintegy 400 főt foglalkoztató üzem 2018 szeptemberében kezdené meg működését, és napi 24 órában termelne.

A lap információi szerint a projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják, amiről a kormányhatározat decemberben vagy 2018 januárjában születhet meg. A miskolci GS Yuasa Magyarország Kft.-t október 30-án jegyezték be hárommillió forint alaptőkével. Közvetlen tulajdonosa a kiotói GS Yuasa International Ltd.  A cégnek világszerte kilenc üzeme van, négyben ólomakkumulátort, ötben újratölthető lítiumion-akkumulátort készítenek.

Több száz új munkahelyet hozhat Miskolcra a japán cég

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.