EUR: 321,68 Ft
CHF: 280,87 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Miskolc

Japán világcég érkezhet Miskolcra

Akkumulátorgyárat építene Miskolcon egy japán cég – tudta meg a Világgazdaság. A mintegy 400 főt foglalkoztató üzem 2018 szeptemberében kezdené meg működését, és napi 24 órában termelne.

A lap információi szerint a projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják, amiről a kormányhatározat decemberben vagy 2018 januárjában születhet meg. A miskolci GS Yuasa Magyarország Kft.-t október 30-án jegyezték be hárommillió forint alaptőkével. Közvetlen tulajdonosa a kiotói GS Yuasa International Ltd.  A cégnek világszerte kilenc üzeme van, négyben ólomakkumulátort, ötben újratölthető lítiumion-akkumulátort készítenek.

Több száz új munkahelyet hozhat Miskolcra a japán cég

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.