EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Miskolc

Japán világcég érkezhet Miskolcra

Akkumulátorgyárat építene Miskolcon egy japán cég – tudta meg a Világgazdaság. A mintegy 400 főt foglalkoztató üzem 2018 szeptemberében kezdené meg működését, és napi 24 órában termelne.

A lap információi szerint a projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják, amiről a kormányhatározat decemberben vagy 2018 januárjában születhet meg. A miskolci GS Yuasa Magyarország Kft.-t október 30-án jegyezték be hárommillió forint alaptőkével. Közvetlen tulajdonosa a kiotói GS Yuasa International Ltd.  A cégnek világszerte kilenc üzeme van, négyben ólomakkumulátort, ötben újratölthető lítiumion-akkumulátort készítenek.

Több száz új munkahelyet hozhat Miskolcra a japán cég

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.