EUR: 317,59 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb XXI.kerület

Játszóházzal ajándékozták meg a gyerekeket

Mézeskalácssütéssel és kézműves-foglalkozással várták a nehéz sorsú családokból érkező gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházának közösségi termében szervezett adventi játszóházban.

A foglalkozást önkéntesek is segítették, köztük Péter Szabó Szilvia és Cserpes Laura énekesnő, Barabás Éva és Gál Petra műsorvezető. Az adventi program kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonaikban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. A felnőtteknek esélyt kínál a felzárkózásra, a gyermekeknek segít a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. A segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak egy-egy családdal, hogy később önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.
 Az ünnepi időszakban különleges közösségi és segélyakciókkal szeretnénk felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve adománygyűjtéssel kívánunk forrást teremteni az ünnepi segélyakciókon túlmutató egész éves munkánkhoz – számolt be Gáncs Kristóf. A segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátette, az ünnepi segélyakciót és a rászorulókért végzett egész éves munkát a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Segítsünk mi is!

 • A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve SMS-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.
 • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni a 11705008-20464565 bankszámlaszámra való átutalással és csekken való befizetéssel.
 • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a segélyszervezet munkáját.
 • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba bedobott vagy csekken felajánlott adományokkal is lehet segíteni.
 • Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat. Idén az Erkel Színház előtt is lehet adományozni.
 • Önkéntesként: a segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az [email protected] címen, akik szívesen segítik az adománygyűjtést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.