2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

Jótékonysági árverést szervezett Bajkai István

Mintegy 9,5 millió forint adomány folyt be az erzsébetvárosi Fidesz november végi hagyományos jótékonysági árverésén. Az eseményt Bajkai István ügyvéd, Erzsébetváros alpolgármestere kezdeményezte. Bajkai a közeljövőben két alapítványt is létrehozna a VI. és VII. kerületben élő nehéz sorsú emberek megsegítésére.

Hatalmas tömeg gyűlt össze november 30-án Budapesten, az ERÖMŰVHÁZ dísztermében. A hagyományos jótékonysági gálavacsora idén kibővült, ugyanis Bajkai István erzsébetvárosi alpolgármester kezdeményezésére most először jótékonysági árverés is színesítette a programot. Ennek teljes költségét a VI. kerületben ügyvédi irodát működtető Bajkai István vállalta magára.


– Nagy örömmel tölti el, hogy a Terézvárosban és Erzsébetvárosban élők ennyire szívükön viselik a családok sorsát – mondta az eseményen Bajkai István, aki abbéli reményét is kifejezte, hogy a jótékonysági árverésből idővel egy valódi, széles körű összefogás alakul ki, amelyik egy erős, biztonságot jelentő és nem utolsósorban szétszakíthatatlanul erős szociális hálót fog kifeszíteni a VI. és VII. kerületben élők alá.

– Reményeim és szándékaim szerint erre a hálóra nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján számíthatnak majd az emberek – tette hozzá Bajkai.


A jótékonysági árverésen többek között kalapács alá kerültek a Lámpás ’92 Alapítvány fogyatékkal élő művészei által festett képek, Angyal László aviátor fotói, egy a Fradi és egy az MTK csapata által aláírt futball-labda, valamint egy Orbán Viktor által dedikált, Út a győzelemhez című könyv is.

Az árverést nívós koncertek tették igazán ünnepivé. Többek között fellépett Bajkai István felesége Bonnyai Apolka zongoraművész, Danyilova Galina hegedűművész, Cecília Llyod operaénekes,  Bartos Csaba csellista, Szabó Bálint klarinétművész, a Gayer Quartet, valamint Németh Kristóf színművész is, aki a licitet is vezette.

A VII. kerület alpolgármestere a közeljövőben két olyan alapítványt is szeretne létrehozni, amelyek segítséget nyújtanának az Erzsébetvárosban és Terézvárosban élő nehéz sorsú, rászoruló embereknek.

Bajkai Istvánról talán kevesen tudják, hogy több évtizede jótékonykodik. Egyebek mellett iskolát támogat vidéken, fiatalokat utaztat Erdélybe, sérült gyermekek rehabilitációját támogatja, ezenfelül pedig a vörösiszap-károsultaknak is segítséget nyújtott, sőt finanszírozta a vereckei emlékmű helyrehozatalát is.

 

Kapcsolódó Cikkek