EUR: 326,61 Ft
CHF: 280,52 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Kecskemét

Kecskemét lett a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése

A megyeszékhely nyerte el az idén a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése díjat. Az elismerést a „Hagyományok – ízek – régiók” konferencián ünnepélyes keretek között adták át a Földművelésügyi Minisztériumban. 

Jó kedélyűen koccintottak a Jolly Cuvée-vel (kunsági, Irsai Olivér–kövidinka házasítás, Kecskemét Város Bora 2017-ben) a Kecskeméti Barackpálinka- és Borfesztiválon, a magyar bor és pezsgő napján, mivel a megyeszékhely elnyerte a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése díjat. Az elismerést a „Hagyományok – ízek – régiók” konferencián ünnepélyes keretek között adták át a Földművelésügyi Minisztériumban.


A képen az ország díjazottjai koccintanak, a háttérben épp az idei kecskeméti nagy koccintás fotói peregnek.
fotó: hiros.hu

A 2017. évi magyar bor és pezsgő napján rendezett Koccintás versenyen 14 borvidék huszonkét településén több mint ötven helyszínen koccintottak, és azok közül választották ki a legjobbakat, a legszínvonalasabban megszervezett koccintásokat. Magyarország legkedveltebb borvidéki települése idén az Egri borvidéken található Aldebrő lett. Külön köszönet illeti a Mathiász János Borrendet, amelynek tagjai megszervezték a nyári fesztiválon megtartott borünnepet, és azon testvérborrendjeikkel együtt részt vettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.