2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Kecskemét

Kecskemét lett a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése

A megyeszékhely nyerte el az idén a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése díjat. Az elismerést a „Hagyományok – ízek – régiók” konferencián ünnepélyes keretek között adták át a Földművelésügyi Minisztériumban. 

Jó kedélyűen koccintottak a Jolly Cuvée-vel (kunsági, Irsai Olivér–kövidinka házasítás, Kecskemét Város Bora 2017-ben) a Kecskeméti Barackpálinka- és Borfesztiválon, a magyar bor és pezsgő napján, mivel a megyeszékhely elnyerte a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése díjat. Az elismerést a „Hagyományok – ízek – régiók” konferencián ünnepélyes keretek között adták át a Földművelésügyi Minisztériumban.


A képen az ország díjazottjai koccintanak, a háttérben épp az idei kecskeméti nagy koccintás fotói peregnek.
fotó: hiros.hu

A 2017. évi magyar bor és pezsgő napján rendezett Koccintás versenyen 14 borvidék huszonkét településén több mint ötven helyszínen koccintottak, és azok közül választották ki a legjobbakat, a legszínvonalasabban megszervezett koccintásokat. Magyarország legkedveltebb borvidéki települése idén az Egri borvidéken található Aldebrő lett. Külön köszönet illeti a Mathiász János Borrendet, amelynek tagjai megszervezték a nyári fesztiválon megtartott borünnepet, és azon testvérborrendjeikkel együtt részt vettek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.