EUR: 322,84 Ft
CHF: 275,81 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Nyíregyháza

Két szív – egy ritmusban

Pankotay Ygor és Goztola Krisztina határon inneni és túli turnéjuk nyitányaként Nyíregyházán, a Vikár Sándor Zeneiskola dísztermében tartják lélekmelengető, Két szív – egy ritmusban című pódiumestjük premierjét január 6-án, szombaton 19 órától.

Előadásuk címe is jól tükrözi, hogy a két ragyogó énekes nem csupán a színpadon alkot egy párt, hanem az életben is.


– Megismerkedésünk igazi XXI. századi történet – mesélte Ygor. – Beszélgetős műsorokat készítettem művészkollégákkal élőben a Facebookon. Olyanokat is kerestem, akiket személyesen eddig nem ismertem, de érdekesek lehetnek mindenki számára. Így akadtam rá Krisztára, aki külföldön: az USA-ban, Angliában, Franciaországban jelentős színházi és filmes sikereket ért el. A februári beszélgetést a műsor után is folytattuk, s ez azóta is tart… A Két szív – egy ritmusban, amit Nyíregyházán az MJ Produkció szervezésében mutatunk be, másfél órás előadás lesz, amit Hegedűs Valér kísér zongorán.

Mint elmondta, a repertoárjában korábban szereplő opera-, operett- és egyéb melódiák mellett újakat is előad, s Krisztinával közös dalaik is lesznek. A műsor végén francia és olasz slágereket énekelnek. E mediterrán országok dalait mindketten nagyon szeretik, ráadásul kedvese, aki szintén operett-musical szakon végzett a színművészeti egyetemen, kiválóan beszél angolul, franciául és olaszul. A melódiák mellett jeleneteket is előadnak majd Heltai Jenő remek írásaiból, így az énekesi kvalitásaik mellett a színészi képességeiket is megmutathatják. Bizton állítják, a közönségnek kellemes kikapcsolódást, feltöltődést jelent majd, ha velük töltik vízkereszt estéjét.


– Miután a színművészetin megkaptam a diplomámat, Londonban és Los Angelesben folytattam tanulmányaimat – válaszolta kérdésemre Krisztina. – Kint a filmezés és a próza irányába orientálódtam. Első filmszerepeimet külföldön kaptam, de Magyarországon is játszottam a Hacktion, a Tűzvonalban, illetve az Életképek című sorozatokban. Óriási élmény volt számomra, hogy 2015-ben a világ legnagyobb színházi seregszemléjén, az avignoni fesztiválon egy francia nyelven előadott kétszereplős darabban léptem fel. Tudtommal magyar színésznő még nem játszott itt, s ráadásul a második legjobb előadásnak választották a miénket. Nemrég mutatták be Magyarországon a HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják című alkotást, amiben a csehországi náci vezér, Heydrich szeretőjét játszottam. A partnerem Jason Clarke volt, akit olyan produkciókban láthattunk, mint a Terminátor: Genisys, a Majmok bolygója: Forradalom vagy A nagy Gatsby. Elkészült a saját produkciós irodám, a Jona Films Paris által Párizsban forgatott kisjátékfilm, amit fesztiválokon fogunk először bemutatni.

(Fotó: Pankotay Ygor és Goztola Krisztina/Jona Films Paris)

Mint Ygor elmondta, művészeti igazgatóként ő is bekapcsolódott az iroda munkájába. Magyarországon és Franciaországban tevékenykednek elsősorban. Közben sok fellépése van határon innen és túl is. Az új évben Krisztinával együtt sokat utaznak majd, hogy az új pódiumestjükkel örömöt, kellemes órákat szerezzenek a közönségnek. Nyáron egy kétszemélyes darab bemutatását tervezik, amit különösen fontosnak tart, hiszen a szívében – a kedvese mellett – a színháznak mindig kitüntetett szerepe van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.