EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Dunaújváros

Két versenyen léptek szőnyegre

Két megmérettetésen is részt vettek a Dunaferr SE birkózói a közelmúltban: a lányok Esztergomban a csapatbajnokságon, a fiúk Győrben egy nemzetközi emlékversenyen léptek szőnyegre. Ezúttal utóbbiak bizonyultak eredményesebbnek. 

Esztergomban szervezték meg a birkózók Országos Lány Csapatbajnokságát, amelyen összesen 32 csapat indult – köztük a Dunaferr SE is, amely mindkét korcsoportban, az utánpótlás és diák kategóriában is indított egy-egy alakulatot. Az utánpótlás-korosztály küzdelmeiben többek között az ESMTK, a Cegléd és a Dorog csapatait is legyőzve az ötödik helyig küzdötték magukat a dunaújvárosiak, míg a diák korcsoportban csupán a mezőny második felében sikerült zárniuk a megmérettetést a fiatal dunaújvárosi birkózóknak.


A lányok ezúttal felemás eredményekkel tértek haza Esztergomból (fotó: Dunaferr SE)

A dunaújvárosi birkózó fiúk Győrben, a Klauz László Nemzetközi Birkózó Emlékgálán mérték össze tudásukat a többi egyesület versenyzőivel. A viadalon hét ország összesen négyszáz birkózója vett részt. A magyar, horvát, cseh, szerb, osztrák, szlovák és lengyel nemzetiségű versenyzők között a dunaújvárosi Garbacz Bence az ötödik helyen zárta a tornát, míg Csöregi Zalán nagy küzdelmek után nem jutott a legjobb hat közé. A Dunaferr SE legeredményesebb versenyzője a győri versenyen a serdülő korosztályban szereplő Sallai Sándor volt, aki a döntőig menetelt, ott azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.