2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Dunaújváros

Két versenyen léptek szőnyegre

Két megmérettetésen is részt vettek a Dunaferr SE birkózói a közelmúltban: a lányok Esztergomban a csapatbajnokságon, a fiúk Győrben egy nemzetközi emlékversenyen léptek szőnyegre. Ezúttal utóbbiak bizonyultak eredményesebbnek. 

Esztergomban szervezték meg a birkózók Országos Lány Csapatbajnokságát, amelyen összesen 32 csapat indult – köztük a Dunaferr SE is, amely mindkét korcsoportban, az utánpótlás és diák kategóriában is indított egy-egy alakulatot. Az utánpótlás-korosztály küzdelmeiben többek között az ESMTK, a Cegléd és a Dorog csapatait is legyőzve az ötödik helyig küzdötték magukat a dunaújvárosiak, míg a diák korcsoportban csupán a mezőny második felében sikerült zárniuk a megmérettetést a fiatal dunaújvárosi birkózóknak.


A lányok ezúttal felemás eredményekkel tértek haza Esztergomból (fotó: Dunaferr SE)

A dunaújvárosi birkózó fiúk Győrben, a Klauz László Nemzetközi Birkózó Emlékgálán mérték össze tudásukat a többi egyesület versenyzőivel. A viadalon hét ország összesen négyszáz birkózója vett részt. A magyar, horvát, cseh, szerb, osztrák, szlovák és lengyel nemzetiségű versenyzők között a dunaújvárosi Garbacz Bence az ötödik helyen zárta a tornát, míg Csöregi Zalán nagy küzdelmek után nem jutott a legjobb hat közé. A Dunaferr SE legeredményesebb versenyzője a győri versenyen a serdülő korosztályban szereplő Sallai Sándor volt, aki a döntőig menetelt, ott azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.