EUR: 317,60 Ft
CHF: 279,77 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Dunaújváros

Két versenyen léptek szőnyegre

Két megmérettetésen is részt vettek a Dunaferr SE birkózói a közelmúltban: a lányok Esztergomban a csapatbajnokságon, a fiúk Győrben egy nemzetközi emlékversenyen léptek szőnyegre. Ezúttal utóbbiak bizonyultak eredményesebbnek. 

Esztergomban szervezték meg a birkózók Országos Lány Csapatbajnokságát, amelyen összesen 32 csapat indult – köztük a Dunaferr SE is, amely mindkét korcsoportban, az utánpótlás és diák kategóriában is indított egy-egy alakulatot. Az utánpótlás-korosztály küzdelmeiben többek között az ESMTK, a Cegléd és a Dorog csapatait is legyőzve az ötödik helyig küzdötték magukat a dunaújvárosiak, míg a diák korcsoportban csupán a mezőny második felében sikerült zárniuk a megmérettetést a fiatal dunaújvárosi birkózóknak.


A lányok ezúttal felemás eredményekkel tértek haza Esztergomból (fotó: Dunaferr SE)

A dunaújvárosi birkózó fiúk Győrben, a Klauz László Nemzetközi Birkózó Emlékgálán mérték össze tudásukat a többi egyesület versenyzőivel. A viadalon hét ország összesen négyszáz birkózója vett részt. A magyar, horvát, cseh, szerb, osztrák, szlovák és lengyel nemzetiségű versenyzők között a dunaújvárosi Garbacz Bence az ötödik helyen zárta a tornát, míg Csöregi Zalán nagy küzdelmek után nem jutott a legjobb hat közé. A Dunaferr SE legeredményesebb versenyzője a győri versenyen a serdülő korosztályban szereplő Sallai Sándor volt, aki a döntőig menetelt, ott azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Kapcsolódó Cikkek