2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Érd

Ki kaphat ingyen tűzifát?

Még a múlt év végén alkotott rendeletet Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a tüzelőtámogatásról, mely szerint a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájának Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoportjához kell igénylést benyújtani.

Tűzifa-támogatás a fűtési szezon végéig igényelhető. Olyan igénylők kaphatnak, akik még nem kértek és nem is kaptak ilyen támogatást és megfelelnek a feltételeknek. Akik már kaptak tűzifát, de krízishelyzetbe kerültek, rendkívüli települési támogatásért folyamodhatnak az önkormányzathoz.


(Fotó: Máté Krisztián)

A helyi rendelet azt is előírja, hogy rendkívüli települési támogatás is adható, mégpedig annak a rászorulónak, aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd. Az így adható támogatás összege függ az élethelyzettől és a jövedelemtől.

Az erdioldal.hu tájékoztatása szerint a fűtéshez való segítséget október 15-e és április 15-e között egy alkalommal kérhetik a rászorulók. A támogatásra való jogosultság feltétele, hogy a kérelmet benyújtó háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a rendeletben előírt összeget. Ez egyedül élő személy esetében 71 250 forint, kétszemélyes háztartás esetén 57 000 forint, míg a három és ennél több személyes háztartás esetén 42 750 forint.

A támogatást kétféle módon lehet igényelni. Természetbeni juttatásként egy kaloda tűzifa jár, készpénzben pedig 28 000 forinthoz lehet hozzájutni.

A Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoport a Budai út 8. földszintjén található. Telefonos elérhetősége: 06 23 522 318.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.