EUR: 326,80 Ft
CHF: 280,71 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Érd

Ki kaphat ingyen tűzifát?

Még a múlt év végén alkotott rendeletet Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a tüzelőtámogatásról, mely szerint a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájának Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoportjához kell igénylést benyújtani.

Tűzifa-támogatás a fűtési szezon végéig igényelhető. Olyan igénylők kaphatnak, akik még nem kértek és nem is kaptak ilyen támogatást és megfelelnek a feltételeknek. Akik már kaptak tűzifát, de krízishelyzetbe kerültek, rendkívüli települési támogatásért folyamodhatnak az önkormányzathoz.


(Fotó: Máté Krisztián)

A helyi rendelet azt is előírja, hogy rendkívüli települési támogatás is adható, mégpedig annak a rászorulónak, aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd. Az így adható támogatás összege függ az élethelyzettől és a jövedelemtől.

Az erdioldal.hu tájékoztatása szerint a fűtéshez való segítséget október 15-e és április 15-e között egy alkalommal kérhetik a rászorulók. A támogatásra való jogosultság feltétele, hogy a kérelmet benyújtó háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a rendeletben előírt összeget. Ez egyedül élő személy esetében 71 250 forint, kétszemélyes háztartás esetén 57 000 forint, míg a három és ennél több személyes háztartás esetén 42 750 forint.

A támogatást kétféle módon lehet igényelni. Természetbeni juttatásként egy kaloda tűzifa jár, készpénzben pedig 28 000 forinthoz lehet hozzájutni.

A Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoport a Budai út 8. földszintjén található. Telefonos elérhetősége: 06 23 522 318.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.