EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Érd

Ki kaphat ingyen tűzifát?

Még a múlt év végén alkotott rendeletet Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a tüzelőtámogatásról, mely szerint a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájának Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoportjához kell igénylést benyújtani.

Tűzifa-támogatás a fűtési szezon végéig igényelhető. Olyan igénylők kaphatnak, akik még nem kértek és nem is kaptak ilyen támogatást és megfelelnek a feltételeknek. Akik már kaptak tűzifát, de krízishelyzetbe kerültek, rendkívüli települési támogatásért folyamodhatnak az önkormányzathoz.


(Fotó: Máté Krisztián)

A helyi rendelet azt is előírja, hogy rendkívüli települési támogatás is adható, mégpedig annak a rászorulónak, aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd. Az így adható támogatás összege függ az élethelyzettől és a jövedelemtől.

Az erdioldal.hu tájékoztatása szerint a fűtéshez való segítséget október 15-e és április 15-e között egy alkalommal kérhetik a rászorulók. A támogatásra való jogosultság feltétele, hogy a kérelmet benyújtó háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a rendeletben előírt összeget. Ez egyedül élő személy esetében 71 250 forint, kétszemélyes háztartás esetén 57 000 forint, míg a három és ennél több személyes háztartás esetén 42 750 forint.

A támogatást kétféle módon lehet igényelni. Természetbeni juttatásként egy kaloda tűzifa jár, készpénzben pedig 28 000 forinthoz lehet hozzájutni.

A Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoport a Budai út 8. földszintjén található. Telefonos elérhetősége: 06 23 522 318.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.