EUR: 322,05 Ft
CHF: 281,55 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Érd

Ki kaphat ingyen tűzifát?

Még a múlt év végén alkotott rendeletet Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a tüzelőtámogatásról, mely szerint a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájának Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoportjához kell igénylést benyújtani.

Tűzifa-támogatás a fűtési szezon végéig igényelhető. Olyan igénylők kaphatnak, akik még nem kértek és nem is kaptak ilyen támogatást és megfelelnek a feltételeknek. Akik már kaptak tűzifát, de krízishelyzetbe kerültek, rendkívüli települési támogatásért folyamodhatnak az önkormányzathoz.


(Fotó: Máté Krisztián)

A helyi rendelet azt is előírja, hogy rendkívüli települési támogatás is adható, mégpedig annak a rászorulónak, aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd. Az így adható támogatás összege függ az élethelyzettől és a jövedelemtől.

Az erdioldal.hu tájékoztatása szerint a fűtéshez való segítséget október 15-e és április 15-e között egy alkalommal kérhetik a rászorulók. A támogatásra való jogosultság feltétele, hogy a kérelmet benyújtó háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a rendeletben előírt összeget. Ez egyedül élő személy esetében 71 250 forint, kétszemélyes háztartás esetén 57 000 forint, míg a három és ennél több személyes háztartás esetén 42 750 forint.

A támogatást kétféle módon lehet igényelni. Természetbeni juttatásként egy kaloda tűzifa jár, készpénzben pedig 28 000 forinthoz lehet hozzájutni.

A Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoport a Budai út 8. földszintjén található. Telefonos elérhetősége: 06 23 522 318.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.