2018. március 21., szerda
Benedek

Külföld

Kihűlésben meghalt a szülei által 15 éve fogva tartott lány

Kihűlésben meghalt egy szülei által 15 éve fogva tartott lány Japánban.

A rendőrség szerint az oszakai házaspár egy elzárt helyiségben tartotta fogva a lányt, arra hivatkozva, hogy gyermekük mentális betegségtől szenvedett és emiatt “erőszakossá vált”. A 33 éves, 145 centiméter magas Kakimoto Airi mindössze 19 kilogrammot nyomott, amikor rátaláltak holttestére.


A szülők, az 55 éves Kakimoto Jaszutaka és az 53 éves Kakimoto Jukari bevallották, hogy naponta csak egyszer adtak enni lányuknak.

“A lányunk mentális beteg volt, és 16-17 éves korától erőszakossá vált, ezért tartottuk a szobában” – idézte a rendőrség a szülőket.

A szülők ezért egy kis, csak kívülről nyitható ajtóval és kamerával felszerelt szobát hoztak létre, amelyet egy összetákolt WC-vel láttak el. Ezenkívül 10 megfigyelőkamerát telepítettek, és egy kétméteres kerítést húztak a kis “melléképület” köré.

A szülők december 18-án találtak holtan lányukra, halálát azonban csak vasárnap jelentették. “Együtt akartunk lenni a lányunkkal” – idézte őket a rendőrség.

Dacára a közvéleményben bekövetkezett változásoknak, a szellemi és a fizikai fogyatékkal élők és családtagjaik továbbra is megbélyegzésnek és megalázásnak lehetnek kitéve Japánban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Házkutatás a BMW központjában!

  Házkutatás a BMW központjában!

  Házkutatást tartottak kedden a BMW német autógyártó társaság müncheni központjában és egy ausztriai telephelyén a versenytárs Volkswagen (VW) dízelbotrányához hasonló manipuláció gyanújával.

 • Franciaország: a hamburger népszerűbb mint a baguette!

  Franciaország: a hamburger népszerűbb mint a baguette!

  Noha a franciák rendkívül büszkék gasztronómiai hagyományaikra, tavaly mégis több amerikai stílusú hamburger fogyott Franciaországban, mint hagyományos sonkás baguette szendvics, amire korábban még sosem volt példa – derült ki egy tanulmányból.

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.