EUR: 326,60 Ft
CHF: 280,51 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Kecskemét

Kínai egyetemmel indít közös programot a Neumann

Dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora és a sanghaji Fudan Egyetem rektora, Hszü Ning-seng novemberben szándéknyilatkozatot írt alá a Parlamentben, amelynek értelmében 2019 szeptemberétől a világ 40. legrangosabb egyeteme és a Neumann János Egyetem közös MBA-programot indít.

Ezzel a lépéssel MBA szellemi központtá válik Magyarország és benne Kecskemét. Ennek alapja, hogy a városunkban most megalakult gazdaságtudományi karon megjelent egy olyan oktatóközösség, amelynek a tagjai az elmúlt húsz évben a Magyarországon végzett MBA-hallgatók kétharmadát képezték.


– Hatalmas megtiszteltetés ez nekünk, oktatóknak és a Neumann János Egyetemnek, ezen keresztül pedig hatalmas elismerés Magyarországnak is – mondta a hírös.hu-nak dr. György László, az egyetemet támogató PADMA alapítvány igazgatója és a Neumann János Egyetem docense. – Ezek az oktatók magyar nyelvű MBA-képzést tartanak majd Kecskeméten és angol nyelvűt közösen a Fudan Egyetem oktatóival Sanghajban és Budapesten, az Óvárosházán, amely ugyancsak a Neumann János Egyetem képző központja lesz.

Ailer Piroska és Hszü Ning-seng együttműködési megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök (hátul jobbra) és Li Ko-csiang kínai kormányfő (hátul balra) jelenlétében az Országházban
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Az MBA (Master of Business Administration) a legmagasabb nem doktori fokozatú üzleti képzés a világban. A jelentősége az, hogy Kecskemét és Budapest a 16 országot tömörítő kelet-közép-európai régió felsőoktatási központjává válik a témában.


Épül az új Campus

A város komplex fejlesztési tervével összhangban, 2018 szeptemberére a Gazdaságtudományi Karnak is helyet adó, új Campus komplexummal bővül a kecskeméti Neumann János Egyetem.

Az építkezés 2017. február 24-én kezdődött meg, az oktatási épület kivitelezését az 5,5 hektárnyi területen a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyílt közbeszerzési eljárás útján nyerte el. Az új és jövőbe mutató épületegyüttes építéséhez eddig 11.053 m 3 betont 1.684 tonna betonacélt használtak fel, amely 1.285 Kecskeméten gyártott B-Klasse tömegének felel meg. A kivitelezési szerződés értéke 11,9 milliárd forint. Mára az épület építkezése elérte legmagasabb pontját, a 18,5 métert.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.