EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Miskolc

Kojak, a rockzene bonvivánja

Legtöbben egy hosszas zenekari pályafutás után érkeznek el oda, hogy szólólemezt készítsenek. Kertész Józsi, akit legtöbben a Jon Bovi miskolci basszerosaként ismernek, érdekes fordulattal érkezett el első saját albumának megjelentetésig. Ennek a sztorinak az állomásait vettük végig vele.

– A kétezres évek elejétől íródnak ezek a számok, akkoriban a Trambulin zenekarban játszottam Miskolcon. Ezt a 16-17 évet próbáltam csokorba kötni, legtöbb esetben a zenét és a szöveget is én írtam, de volt, ahol akadtak segítőtársaim. A lemez zenei producere és az anyag „hangszerelője” Csiszár Ferenc volt, az ő fantasztikus gitározása mellett Gellér Tamás barátom volt a segítségemre a vokálokban, és néhány számban gitáron is. A basszusgitárt természetesen én toltam fel, mivel ez az alaphangszerem – mesélte Kertész Józsi.


Kertész Józsit a Trambulin zenekarból is ismerhetik a miskolciak – fotó: Lokál

Az eredeti ötlet az volt, hogy énekeseknek ír dalokat, de egyik szólistával sem fordultak komolyra a dolgok.

– Nekem volt csak fontos ez a pár dal, és én hittem is bennük. A demóknál mindig én énekeltem föl a számokat, úgy adtam oda az énekeseknek, hogy hallják az énektémát. A kudarcok után egyszer Csiszár Feri felhívott, hogy hallgassam már meg, mit csinált az egyik számmal. A felénekelt mankósávomat kicsit megeffektezte, kiigazította, és úgy mutatta meg. Mindketten arra jutottunk, hogy ez így, az én hangommal is megállja a helyét. Amiket ezután énekeltem föl, azoknál már ezzel a koncepcióval álltam oda, és jobban odafigyeltem, mit hogyan csinálok, és el is kezdtem élvezni a dolgot – mondta a zenész.


A basszusgitár az alaphangszere – Fotó: Lokál

Józsi zenei világáról így vallott a Lokálnak: – Rám mindig jellemző volt egy érzékeny dallamvilág, mivel nagyon szeretem a szép melódiákat, amelyeket lehet dúdolni. Szerintem az a jó dal, amelynek jó dallama van, és egyszeri hallás után is a füledben marad. A rock és a popzene egyfajta keverékét alkotva születnek a szerzeményeim. Rockzenén nőttem föl, a Jon Bovival most is azt játszom, ott háttérember vagyok, de amellett teljesen jól megfér a mostani produkció. A szövegeimmel nem akarom megváltani a világot, érzelmekről írok, csalódásokról, szerelmekről, mert ezek az utca emberét is érdekelhetik. Nyár végén készült egy klip is, a Dalok a szívemből, amely decembertől hallható a Rádió Rock adón. Ezt a számot más pesti rádió is adta már néhányszor, és hamarosan vidéki adókon is hallható lesz.

A zenész azt is elárulta, hogy idén már nem fog összejönni a lemezbemutató, de tervben van, hogy tavasszal lesz egy koncert, ahol zenészbarátaival bemutatják az anyagot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.