EUR: 321,80 Ft
CHF: 280,47 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Tatabánya

Közel a csodához

Kis híján a bajnokság legnagyobb meglepetését okozta a Grundfos Tatabánya: a férfi kézilabda NB I 13. fordulójában a Telekom Veszprém csapata megszenvedett ugyanis a kék-fehérek vendégeként. A szünetben még egygólos hátrányban volt a bajnoki címvédő, végül azonban 31-28-ra nyerni tudott.

Bár a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az első félidő végére a Tatabánya eltüntette a különbséget, majd Milos Vujovics révén röviddel a szünet előtt a vezetést is átvette. A félidei 16-15-ös tatabányai fór azonban hamar elillant, a fordulás után egy 4–0-s rohammal már a Veszprémnél volt az előny. Innentől kezdve nem engedte ki kezei közül a vezetést a címvédő, míg a házigazdák többször is feljöttek ugyan két gólra, ám egyenlíteni nem tudtak.


A kék-fehérek a címvédő Veszprémet szorongatták meg

– Jó meccset játszottunk – osztotta meg velünk gondolatait Vladan Matic, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője. – Mindent megtettünk, ami tőlünk telt. A második félidő elején ment el a mérkőzés, de azért fontos leszögeznünk: mi még nem vagyunk a Veszprém és a Szeged szintjén. Ennek ellenére természetesen mindent megteszünk, hogy borsot törjünk az orruk alá.

A veszprémiek trénere hangsúlyozta: tudta, hogy roppant nehéz összecsapás vár rájuk a Földi Imre Sportcsarnokban.


– Nem lepett meg a Tatabánya játéka – értékelt a lefújás után Ljubomir Vranjes. – Sok meccsüket megnéztem a hazaiaknak, így tudtam, hogy nagyon kiegyensúlyozott csapat. Főleg a védekezésük erős, ám a támadójátékuk is jó. Végig kellett harcolnunk a meccset, elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

A Grundfos Tatabánya december 17-én a bajnokság másik élcsapatával, a mostanában több bajnoki pontot is elhullajtó MOL-Pick Szeged gárdájával csap össze, szintén hazai pályán. A mérkőzés 19.45-kor kezdődik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.