2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Tatabánya

Közel a csodához

Kis híján a bajnokság legnagyobb meglepetését okozta a Grundfos Tatabánya: a férfi kézilabda NB I 13. fordulójában a Telekom Veszprém csapata megszenvedett ugyanis a kék-fehérek vendégeként. A szünetben még egygólos hátrányban volt a bajnoki címvédő, végül azonban 31-28-ra nyerni tudott.

Bár a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az első félidő végére a Tatabánya eltüntette a különbséget, majd Milos Vujovics révén röviddel a szünet előtt a vezetést is átvette. A félidei 16-15-ös tatabányai fór azonban hamar elillant, a fordulás után egy 4–0-s rohammal már a Veszprémnél volt az előny. Innentől kezdve nem engedte ki kezei közül a vezetést a címvédő, míg a házigazdák többször is feljöttek ugyan két gólra, ám egyenlíteni nem tudtak.


A kék-fehérek a címvédő Veszprémet szorongatták meg

– Jó meccset játszottunk – osztotta meg velünk gondolatait Vladan Matic, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője. – Mindent megtettünk, ami tőlünk telt. A második félidő elején ment el a mérkőzés, de azért fontos leszögeznünk: mi még nem vagyunk a Veszprém és a Szeged szintjén. Ennek ellenére természetesen mindent megteszünk, hogy borsot törjünk az orruk alá.

A veszprémiek trénere hangsúlyozta: tudta, hogy roppant nehéz összecsapás vár rájuk a Földi Imre Sportcsarnokban.


– Nem lepett meg a Tatabánya játéka – értékelt a lefújás után Ljubomir Vranjes. – Sok meccsüket megnéztem a hazaiaknak, így tudtam, hogy nagyon kiegyensúlyozott csapat. Főleg a védekezésük erős, ám a támadójátékuk is jó. Végig kellett harcolnunk a meccset, elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

A Grundfos Tatabánya december 17-én a bajnokság másik élcsapatával, a mostanában több bajnoki pontot is elhullajtó MOL-Pick Szeged gárdájával csap össze, szintén hazai pályán. A mérkőzés 19.45-kor kezdődik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek