2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Tatabánya

Közel a csodához

Kis híján a bajnokság legnagyobb meglepetését okozta a Grundfos Tatabánya: a férfi kézilabda NB I 13. fordulójában a Telekom Veszprém csapata megszenvedett ugyanis a kék-fehérek vendégeként. A szünetben még egygólos hátrányban volt a bajnoki címvédő, végül azonban 31-28-ra nyerni tudott.

Bár a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az első félidő végére a Tatabánya eltüntette a különbséget, majd Milos Vujovics révén röviddel a szünet előtt a vezetést is átvette. A félidei 16-15-ös tatabányai fór azonban hamar elillant, a fordulás után egy 4–0-s rohammal már a Veszprémnél volt az előny. Innentől kezdve nem engedte ki kezei közül a vezetést a címvédő, míg a házigazdák többször is feljöttek ugyan két gólra, ám egyenlíteni nem tudtak.


A kék-fehérek a címvédő Veszprémet szorongatták meg

– Jó meccset játszottunk – osztotta meg velünk gondolatait Vladan Matic, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője. – Mindent megtettünk, ami tőlünk telt. A második félidő elején ment el a mérkőzés, de azért fontos leszögeznünk: mi még nem vagyunk a Veszprém és a Szeged szintjén. Ennek ellenére természetesen mindent megteszünk, hogy borsot törjünk az orruk alá.

A veszprémiek trénere hangsúlyozta: tudta, hogy roppant nehéz összecsapás vár rájuk a Földi Imre Sportcsarnokban.


– Nem lepett meg a Tatabánya játéka – értékelt a lefújás után Ljubomir Vranjes. – Sok meccsüket megnéztem a hazaiaknak, így tudtam, hogy nagyon kiegyensúlyozott csapat. Főleg a védekezésük erős, ám a támadójátékuk is jó. Végig kellett harcolnunk a meccset, elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

A Grundfos Tatabánya december 17-én a bajnokság másik élcsapatával, a mostanában több bajnoki pontot is elhullajtó MOL-Pick Szeged gárdájával csap össze, szintén hazai pályán. A mérkőzés 19.45-kor kezdődik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.