EUR: 311,33 Ft
CHF: 265,98 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XVI.kerület

Közösen osztozhatunk a sikerekben

Mindannyiunk közös sikere, hogy a családok, a munkából élők, de a nyugdíjasok mozgástere is tovább nőtt – nyilatkozta lapunknak a Kertváros és Alsórákos országgyűlési képviselője. Szatmáry Kristóf szerint a nyugodt építkezés csak akkor folytatódhat, ha 2018-ban is a Fideszt hatalmazzák fel a választók a kormányzásra.

– Ön milyennek értékeli 2017-et?
– A nyugodt építkezés folyamata ritkán látványos, és ha már hosszabb ideje ezt tapasztaljuk, akkor természetessé is válik. Az bizonyos, hogy az emberek is érzik: jó irányba haladnak a dolgok, évről évre előrébb tartanak, látják az ország fejlődését. Mindannyiunk közös sikere, hogy a családok, a munkából élők, de a nyugdíjasok mozgástere is tovább nőtt.


– A Kertváros számára milyen volt 2017?
– Nem szeretem csak a nagy beruházásokat emlegetni, mert országgyűlési képviselőként jól tudom, hogy az emberek életét sokszor nem a látványos építkezések, hanem a helyi, kisebb fejlesztések teszik könnyebbé. A napokban adhattuk át a Fecskefészek Óvoda Baross Gábor utcai telephelyének felújított szárnyát; 73 férőhellyel bővült az intézmény. Ez sok kertvárosi családnak jelentős segítség. De megújult a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium, valamint az Ágoston Péter utcai óvoda is. Megnyitottuk a Szentmihályi Kulturális Központot is, és a 2014–2019-es időszakra vállalt 40 útszakasz felújítása már idén megtörtént az önkormányzat munkájának köszönhetően.

Szatmáry Kristóf tudja, az emberek életét sokszor nem a látványos építkezések, hanem a helyi, kisebb fejlesztések teszik könnyebbé (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Ön mit tart személyes sikerének?
– Az Erzsébetligeti Strand bővítése közel áll a szívemhez. Nemcsak azért, mert annak idején a volt szovjet laktanya hasznosítására még én tettem javaslatot, s a kezdeményezésemre szavazta meg a parlament azt a 300 millió forintos állami támogatást, amelynek egy részéből idén az új csúszdák és medencék megépülhettek. Hanem azért is, mert a négy fiam példáján látom, mennyire népszerű a fiatalok körében. Ám a saját kezdeményezéseimet tekintve inkább a Reformátorok terét említeném, mert példaértékű összefogás eredménye; támogatta az önkormányzat, a kormány, a helyi civil szervezetek. Ötéves közös munkánk gyümölcse ért be, s olyan közösségi tér jött létre parkkal, szökőkúttal, szoborcsoporttal és kilátóval, amely a Kertváros egységének is a szimbóluma lehet.


– Mit tartogat számunkra 2018?
– A választás tétje most különösen nagy. Az országot meg kell védeni attól a Brüsszelből jövő liberális ámokfutástól – illetve ennek a politikának a hazai képviselőitől –, ami milliós idegen népesség betelepítésével akarja Európát etnikailag átalakítani. Úgy látom, az emberek nagy része partner a küzdelemben; a személyes találkozókon is ez a visszajelzés. A választók tudják és érzik is, hogy az ország kormányzására továbbra is csak a Fidesz alkalmas; ez a nyugodt építkezés folytatásának záloga. Ezért bízom abban, hogy a kormánypártok győzelmével folytatódik a nyugodt építkezés Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.